Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Ny vecka

Hej på er <3

Hade en sådan klump i magen igår efter att ha fått en kommentar om Jasons tal…IGEN. För ja, det händer ju faktiskt rätt ofta att jag får elaka kommentarer om att han är sen i talet, om att mina barn har för stora bakhuvuden eller är fula. Det är liksom vardag för mig på något vis. Oftast lyckas jag bara trycka bort det men igår blev jag bara så arg och ledsen. Mest ledsen över den människan som inte har fått lära sig om rätt och fel av sina föräldrar. Jag är stolt över att jag och F lyckas forma och skapa två små personer som kommer att bli fina medmänniskor, acceptera allas olikheter och se allas lika värde. För alla är vi lika värdefulla oavsett om hårfärg, hudfärg, vad vi kan och inte kan.. Och hur sen i talet Jason än är så är han den mest fantastiska människan jag vet! Så varm, omtänksam, ödmjuk, lekfull och klok. Han förvånar mig varje dag över hur underbar han är! Jag faller varje dag på nytt för honom och är evigt tacksam över att just jag får vara hans mamma och följa honom genom livet. Han är magi <3

Orkar inte ens skriva allt men detta är från gårdagens insta story:

Och jag vill verkligen tacka er alla som skriver så snälla och varma ord. Ni är så himla fina och det betyder så mycket. Det gör mig så glad att det finns så mycket vettiga och kloka människor där ute. Så från botten av mitt hjärta – tack!

Och ja, Jason är sen i talet medan Jolie är tidig i talet. Mina barn är SÅ olika men att dom har ett stort och varmt hjärta har dom gemensamt. Något som jag är väldigt, väldigt säker på är att inget av mina barn har en störning och dom är varken fula eller har för stort bakhuvud. Mina barn är helt perfekta och det är inget jag tvekar en sekund på. Jag tar inte åt mig av sådana här kommentarer men jag blir ledsen över påminnelsen kring vilket hårt klimat mina barn kommer att få växa upp i. Ett samhälle fullt av människor som inte har lärt sig hur man beter sig mot andra av sina föräldrar. Och det är mest synd om dom för att dom inte har fått tillräckligt med kärlek.. <3

Nu ska vi starta dagen här hemma. Önskar er en fin start på veckan! KRAM.

Kommentarer

  1. Lilla z

    Fy så hemska människor är 🙁 min dotter (3,5) är också sen i talet, och jag blir så ledsen över alla kommentarer – ofta ”dolda” som typ ”oj vinken skillnad det är på barn, yy har en dotter som är 1 och kan säga hela meningar!” Och sen en sån där blick, underförstått: varför kan inte din dotter det?
    Blir så less på detta och är orolig att min dotter lyssnar och blir ledsen själv… får du också liknande kommentarer irl? Hur hanterar du dem? Eller är det mest online?
    Stor kram och tack för en så fin och pepprande blogg, glad att livet får vara som det är hos dig

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men alltså folk.. Herregud 🙁 du får skaka av dig bara hur svårt det än är! Det är dom det är fel på, inte din dotter! Kram till dig och tack för fina ord <3

  2. VICTORIA

    Usch vad ledsamt att vuxna människor ger sig på små barn sådär. Inte konstigt att det finns så många elaka barn. En av mina döttrar som fyller 13 berättade för mig förra veckan Hur några från hennes klass hade sagt att dom fick cancer om hon råkade snudda vid dom, ögoncancer om dom tittade på henne, ögoncancer när hon pratade och min tjej är som vilken tjej som helst, hon har bara blivit den alla hackar på. Men nu, nu är hon en tjej som skurit sig på benet mer än en gång, en tjej som erkände för mig när jag frågade att hon funderat på att ta livet av sig. Hon är en underbar tjej med bra familjeförhållanden men detta är vad andra barn har orsakat, barn med föräldrar som inte vill kännas vid att deras barn är elaka när jag ringt. Jag är livrädd och mitt hjärta gör ont för min älskade unges skull. Nästa vecka ska vi till bup.

  3. M

    Folk kan vara så elaka. Min dotter på 6 månader har hydrocefalus och därför lägger jag inte upp så mkt bilder på henne, för att det har kommit kommentarer. Nu när det blir mindre bilder får jag istället kommentarer om att jag älskar mitt andra barn mer. Aldrig går det att nöja andra.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, dom är ju det 🙁 att du ens ska behöva tänka så är helt sjukt men jag förstår dig.. Folk är hemska.. KRAM <3

  4. Bohman

    Tycker att vuxna människor som skriver så ska skämmas! Våran äldsta kunde inte prata vid 4 års ålder, Han kunde göra sig förstådd hemma men ingen annan förstod vad han Sa. Vi tog kontakt med logoped, visade sig att han hade en fonologisk språkstörning, vi fortsatte gå hos logopeden och tränade massa hemma. Nu är han sju om en vecka och pratar som vilken liten kille som helst 😊 Lillebror pratade både tidigt och rent, lärde honom att säga Nationalencyklopedin strax innan 2 års ålder 😂 ni är grymma föräldrar! Kram!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är ju så olika det där <3 kul att han är ikapp!! 😀 haha men sååå kul 😉 detsamma, kram! <3

  5. Ellinor

    Blir så ledsen när jag läser detta! Herrgud alla barn är olika när det kommer till utveckling!!! Kan garantera att Jason kommer prata helt rent inom kort!! Tror folk är avunsjuka på er fina familj och därför häver ut sig massa vidriga saker!! Dina barn är helt underbara på alla sätt och vis!! Och så fina!!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst är det så <3 ja, det är nog så! 😉 kram och tack för fantastiskt fina ord, blir så glad!

  6. Sarah

    Det är sjukt att vissa människor idag bara ser till det yttre, hur man ser ut, olika utvecklingsfaser (som talet då) eller andra grejer. Att detta också vänds mot barn är hemskt. Alla borde veta att det är insidan som räknas och vad skulle isåfall vara så fel med ett annorlunda utseende eller en sen utveckling? Alla är olika och det är ingen anledning till att trycka ner andra.

    Kramar till er!
    /Sarah

  7. Hanna Johansson

    Hej!
    Jag har två döttrar, min äldsta som nu är 4 år, pratade endast teckenspråk tills hon var 2,5 år, sedan började det komma ord och till sist meningar. Än idag pratar hon ibland otydligt men hon kämpar på och är en fantastisk varm och rolig person. Och min yngsta som nu är 2,5 år, hon började prata jätte tidigt, redan vid 1 års ålder, och även hon är en fantastisk varm och rolig person. Tänk va olika de kan vara och tänk vad fantastisk att alla barn är olika och utvecklas på olika sätt, för tänk vad världen hade vart tråkig annars.
    Jag har alltid tänkt såhär: det mitt barn inte kan NU, det lär dom sig sen, och tänker mer på det dom kan Nu och hur grymma dom är på just de!

    Kärlek till er!
    H.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Det är så olika!! <3 Så länge barnen är friska och mår bra så är det ju ingenting att vara orolig för och du har så rätt i det du skriver!! KRAM och kärlek <3

  8. Pernilla Nilsson

    Gabriella! Blir ledsen över vad människor säger över dina barns bakhuvuden!! Jag har tre barn varav två av dem hade stora bakhuvuden, eller ja kanske har, vad vet jag! De är nu typ 190 cm långa, över 20 år o fantastiska grabbar men som sagt stora bakhuvuden ock kunde knappt ligga på rygg när de var bebisar! Skit bara i.dessa kommentarer! En var sen i talet o en har pratat perfekt sedan dag 1. Bry dig bara inte.

  9. Ann-Sofie Wallbom

    Huvud kan se stora ut om de inte har hår!! Och det kommer ju!! Vad har tal med downs och göra?? Allas lika värde har folk glömt det?? Jag har själv ovanlig kromosomavvikelse & reagerade!! Lite utav bloggandenas baksidor tur att trolljägarna finns!! 🌸🤢ps ni kan spåra IP nummer!

  10. Elli

    Fy fn så vidriga folk kan vara! Den personen
    hr inte ens något att göra med om han är sen i talet eller what ever. Det är er familj som tar hand om den biten inget någon annan ska störa sig på!
    Men folk är så fula i mun ofta occh egoistiska och tänker inte på att de handlar om ett barn som inte ens kan säga ifrån själv.
    Bara skit i såna trista typer! Ers kids e jätte fina och talet kommer igång! tro mig!/funkismorsa

  11. Hanna

    Alltså dessa människor. Om dessa vuxna människor har egna barn så förvånar de inte mig om barnen är mobbare, de lär sig av sina föräldrar..
    Ja jag har fått höra att de är fel på min son på 1år och 9månader för att han inte rita, inte stoppar saker i munnen, inte äta annat än typ pureer medans deras kunde redan under året. Hela tiden påpekas de att jag inte lärt honom äta.. men folk vet inte ett skit utan ÄLSKAR ATT KLAGA. Antar att dessa människor inte har något bättre för sig.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är fruktansvärt, sådana människor bör inte få ha barn och sprida vidare sitt beteende 🙁 <3 Men alltså va!? så stört.. tur du är stark i dig själv och vet att du inte behöver lyssna på sådant, kram <3

  12. emma

    usch.. jag har en dotter på 3år, hon pratade väldigt bra vid 1,5års ålder och rent vid 2år, sen har jag en son på 2år som inte ens kan säga 5 ord.. det är olika från barn till barn och när ska ens folk börja inse det? bara för att deras barn kan alfabetet baklänges på 20 olika språk när dom är 2veckor så kan det ta flera år innan andra barn kan säga några få ord.. blir så trött på folk!

    du gör det bra, och bara du är den bästa mamman till dina barn!

  13. Maria

    Fina Gabriella! Andra kan lätt oroa sig mer för andras barn än sina egna. Jag har jobbat på förskola och privat som barnflicka massor av familjer och förskolor i över 6 år. Inget barn är det andra likt och vissa barn ser inte meningen med att prata helt enkelt. Det kommer säkert och om inte innan 5 åra åldern innan Jason börjar förskoleklass kanske kommunen kan bistå med logoped.

    Ni är en så fin familj!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst är det så 🙂 Vi har varit hos logoped och dom avskrev remissen och tyckte att vi kunde slappna av helt då han gör sig förstådd och pratar i meningar. Han pratar grötigt men det kommer att släppa med tiden 🙂 han började ju prata så pass nyligen och det har gått så fort sedan dess med utveckligen <3 kram och tack för så fina ord, blir så otroligt glad <3<3

  14. Lollo_2

    Det där var väl andå inte en normal kommentar fy faaan . barnen huvud är alltid större än kroppen när dom är små . Det är det som är gulligt . dom hittar ingen annan än den finaste snällaste Gabriella att kommentera . verkar som att någon inte kan älska sina egna barn och hatar dom och vill att Andra ska se fel på små oskyldiga barn .
    onormalt opassande och smaklöst .
    jag förstår inte riktigt vad personen vill . Det var bara konstigt .

  15. Åsa

    Jason kan göra sig förstådd, och det är ju viktigtast! Han verkar glad och tillfreds och pratar på, vilket jag tolkar som att han knäcker koden tids nog.
    Något som är toppen är att ni alla gillar böcker – det främjar talet att läsa (vilket du säkert redan känner till).
    Vår kille kommer med största sannolikhet aldrig att kunna prata, annat än att säga enstaka ord. Han är lika gammal som Jason, och har precis börjat säga mamma. Det var underbart att höra, särskilt som jag inte vågade tro att jag skulle få uppleva det. Ändå skulle jag ärligt talat hellre önska att han kunde svara ja eller nej när jag frågar om han fryser, är törstig, har ont någonstans etc så att jag kunde tillfredsställa hans behov och önskningar snabbare. Men han är lika fantastisk och lika älskad som om han hade kunnat rabbla USAs samtliga presidenter
    Ni ser ut att vara en kärleksfull familj där era barn får lära sig att de är värdefulla hur de än ser ut och vad de än kan. Vad kan rimligtvis betyda mer än en så trygg grund?

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Jamen visst är det så! Du har så rätt!! <3 Förstår det, får en rysning av lycka av att läsa det. Så magiskt för dig att få höra just det ordet!! <3 🙂 Du har så rätt!! Så fantastiskt fint skrivet av dig. KRAM <3

  16. Sara

    Vi har gått hos logoped med vår sexåring i 3 behandlingsomgångar och ja ibland har jag oroat mig för talet då han ska börja förskoleklass men det gör inte honom mindre perfekt ❤️ Verkligen starkt av dig att inte låta dig påverkas negativt av den här typen av kommentarer och ist stå upp för allas lika värde… för tyvärr verkar det ju behövas 😕 Då jag ser på era vloggar tänker jag bara på vilken fantastisk liten kille Jason verkar vara!

  17. fanny s

    Men oj vad konstigt det är med elaka kommentarer på nätet…jag blir alltid chockad när jag läser sånt här, man tycker liksom att folk borde veta bättre….nä fy för detta beteende. Vad vill man ens åstadkomma med att häva ur sig en massa skit? Skulle det liksom hjälpa Jason att prata bättre? Jag fattar inte…

    Min dotter är lika gammal som Jason och är också sen i talet. Ibland oroar det mig, hennes syskon var mycket tidigare. Men hon är världens goaste och kärleksfulla lilla varelse trots sitt tal. Är mest rädd för att pedagogerna inte ska förstå henne när hon börjar förskolan i höst, men det är ju deras jobb att träffa en massa olika barn så det löser sig väl. Kram till er!

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, du har sååå rätt!! Ellerhur!? Det är klart dom kommer förstå!! Var också orolig för det men pedagogerna förstår sååå bra och som du säger så är det ju deras jobb att jobba med just barn 😀 dom kan det där <3 stor kram till fina dig <3

  18. Sara

    Hej Gabriella. Vill bara säga att du är otroligt stark som kan borsta av dig sådana elaka/onödiga/osanna/ologiska kommentarer om dina barn. Som du redan vet, blir människor väääldigt tuffa bakom skärmen. Jag fick höra en gång att om en person säger något om någon annan, till exempel att någon är tjock, så innebär det att personen som säger det tycker själv att han/hon är tjock (hoppas jag skrev det så man förstod nu..)

    Vill berätta att jag och min dotter var på öppna förskolan i förra veckan och så sade en av pedagogerna som jobbar där att min dotter har stora händer. Hon kanske inte menade något illa med det men tycker det var SÅ onödigt att av henne att kommentera det. Det har inget med henne att göra. Men ville dela med mig för att det fastnade hos mig exakt som du beskrev det, mest för att jag tänkte ”att det finns människor som bara MÅSTE MÅSTE MÅSTE säga sina åsikter om allt. Annars kanske kan dom inte sova gott om nätterna antar jag. Det viktigaste för ett barn är att det älskar sig själv, är självsäker och är så trygg i sig själva att dom kan medföra positivitet till den här jorden.
    Ni är bäst! Kram Sara

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Men tack snälla du! Ja, det är nog så 🙂 har läst det förut! MEN VA!? Alltså varför säger man så!? Även om det inte är illa menat så är det ju verkligen sååå onödigt och ingenting som ett barn eller förälder behöver höra. Om man nu tycker så och har siktat in sig på att spana in andras händer så kan man ju tänka det och sedan hålla det för sig själv!?! KRAM till dig och du är också bäst!! <3

  19. Linda S

    Min son är också ”sen” i talet och dottern tidig. Vår grannes son började prata jätte tidigt!!! Nu kan vår son och grannens son prata lika bra. Nästan så vår son talar bättre… vi utvecklas olika fort. Han har utvecklat andra sidor snabbare istället. Finns inget som säger att tidigt är bättre. Bry dig inte om folks försök att påverka dig. Låt dom inte vinna genom att påverka dig. Dina barn är perfekta precis som dom är. Alla har vi en unik plan här i livet och hur vi utvecklas har alltid ett syfte. Är det att tala senare än grannen då är det så. Kramar ❤❤

  20. Josefine

    Jason är superduktig på att prata och på att vara en underbar vän och son, han är den snällaste 3åringen någonsin!! Att en treåring inte talar tydligt som en vuxen är fullt normalt och att den där bitterfttn klagar på en sån sak visar bara på hur dålig hon själv är, spyr rent ut av..

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Han är jätteduktig och det har HÄNT så mycket på bara ett halvår. Han pratade typ knappt förrän han fyllde tre men nu säger han allt förutom att mycket är otroligt grötigt och lite fel. Men han är jätteduktig och det har vi fått bekräftat av logoped med 🙂 Ja, det är sjukt! Man blir illamående av att vuxna beter sig så.. KRAM <3

  21. Julia

    Jag förstår att du blir ledsen när folk skriver så om dina barn. Jag lärde mig prata ordentligt när jag var 8 år (!) så jag var absolut väldigt sen i talet, det fick sig en förklaring först när jag var 20 år varför det var så.
    Men självklart kommer Jason lära sig att prata, ibland tar det längre tid men så fort han har knäckt koden så kommer han med all säkerhet prata hur mycket som helst 🙂
    Kram till er alla 🙂

  22. Anonym

    Hej! Mitt barn va också väldigt sen i talet, och fick gå mkt hos en logoped tills han va 5 år nästan. Men så plötsligt lossnade allting och när han började 6 års så gick han om dom flesta och vart så himla duktig. Så även om Jason är sen nu, så är han ändå så himla smart och det kommer gå i raketfart så pratar han och kommer köra över alla sura personer över hur duktig och smart han faktiskt är ☺️❤️ Allt finns i han även om han inte kan uttrycka allt i talet än ☺️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det släpper ju till slut! 🙂 Logopeden sa att han gör sig förstådd jättebra och kan mycket ord och är duktig + att det går framåt hela tiden. Så är inte alls orolig längre faktiskt 🙂 <3 finns större problem i livet och han kommer ju prata precis som alla andra när han är äldre 😀 <3 kram kram och tack för din pepp! <3

  23. Martinique

    Det skiljer två år mellan min äldsta och mellersta. Pojken började prata samtidigt som lillasyster. Pojken var sen med allt, han var nöjd och glad med tillvaron. Medans lillasyster var tidig och sökte hela tiden saker att lära sig. Det är så olika och inget att bry sig om. Det fina är att vi i Sverige har tillgång till BVC som faktiskt kan hjälpa om dom ser att det behövs.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Häftigt att läsa 🙂 det är ju så otroligt olika! Låter som mina barn 🙂 Ja, precis! Vi har varit hos logoped och dom sa att det kommer och att han pratar så bra som han behöver, kram <3

  24. Sofie

    Folk är ta mig f-n inte kloka. Oavsett vad dina barn kan och inte kan så är det väl inget en normalbegåvad vuxen kommenterar?! Min dotter är snart 14 månader och är långt ifrån att kunna gå. Hennes lillebror sprang fram från 11 månader. Barn är OLIKA! Att man inte behärskar något vid 14 månader eller 4 år betyder inte att man inte kommer bli en stjärna på det sen. Jag gick först vid 17 månader men blev en riktigt bra löpare och handbollsspelare sen. Slår vad om att Jason kommer ha störst ordförråd av alla sen i skolan med tanke på hur mycket ni läser hemma! 👏❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Nej, visst är det så.. Skrämmande. Men något står väl inte rätt till på dom som skriver illa om barn oavsett vad som skriver.. 🙂 du har sååå rätt!!! Tror också det! Det kommer när det kommer och jag är inte alls orolig 🙂 <3 kram till dig fina!

  25. Jihanna

    Så ledsamt. Även om man vet att det bara är idioter som skriver så så blir man ju ledsen. Mitt hjärta skulle gå sönder av att höra någon säga så om mina barn, så förstår dig. Bra att du säger ifrån. Sen har du helt underbara barn <3

    Att du skriver att du är väldigt väldigt säker på att ingen har en störning… vill bara vänligt säga att med störning kanske du menar någon npf-diagnos och ofta har barn som är över 2.5år och sena i talet någon form av npf-diagnos, eller bara drag av det. Och npf-barn… tja, lika älskade som andra <3 och som förälder är det faktiskt väldigt lätt att missa, ville bara vänligt säga det. Men jag vet att du lyft oron med Bvc osv… ville bara säga det. Och fantastiska barn har ni, med fantastiska föräldrar. Tänk om alla barn växte upp med sådan kärlek och närvaro som ni verkar ha i er familj.

    Tack för att du delar med dig av er vardag. Ni är så mysiga att följa. <3

    1. Johanna

      Just det! Jag har lite nördiga intressen haha… Att läsa om autism är ett och inser hur skrämmande lik jag är vissa delar haha, men alla har ju drag av adhd eller autism till någon grad..

      Nåväl.. Medan pojkar ofta kan vara sena i talet om de har något autism tillstånd eller adhd eller liknande.. Så tjejer som är vöäääldigt völutvecklade tidigt i talet kan visa tecken på aspbergers. Intressant faktiskt! Och barn som uppträder väldigt vzuet och duktigt och som folk gärna skryter om.. Det kan ju vara tecken. Äsch allt kan vara tecken på allt haha. Ville bars skriva det. Oj så mycket felstavningar haha, har min nya telefon och skriver medan jag ammar.

    2. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är ju så!! Dom kommer ju åt en där dom vill, med det mest värdefulla man har <3 även om man VET att det inte stämmer, det dom skriver 🙂 Ja, så kanske det är men han har inga diagnoser alls (logopeden tyckte inte ens att han var sen i talet utan på en bra nivå men att han pratade lite grötigt men uttryckte sig fint i meningar osv) och som du säger så är det ju inget konstigt alls med barn som har det heller. Dom är precis lika perfekta och värdefulla för det 🙂 kram till dig och tack för peppande ord 😀 <3

  26. S

    Usch! Förstår att du blir ledsen av sådana vidriga kommentarer. Jag tycker att dina barn är fantastiska och fina, det syns att dom mår bra och att ni som föräldrar hjälper dom att utvecklas i sin egen takt. Barn utvecklas i olika takt och talet är ju verkligen så individuellt. Jag tycker att Jason verkar vara på god väg med talet och att sedan några bokstäver är svårare än andra är ju helt normalt.

    Att ge sig på någons barn för att få det att svida är så fruktansvärt vidrigt. Men som du skriver så är det ju dessa människor som är underutvecklade. Att ha ett stort hjärta och ha förstående för andra människor är så mycket viktigare än om man är i precis rätt utvecklingsstadie för den månaden man är i. Ibland undrar jag som empati är något som många fler människor än man tror faktiskt saknar.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Visst är det så 🙂 man kan inte pressa fram en utveckling. Det blir bara totalt fel! Har knappt tänkt på hans tal sedan vi var hos logopeden utan ser och märker att det kommer allt mer och han är så duktig och gör sig alltid förstådd 😀 <3 du har SÅ rätt. Man undrar ju.. KRAM

  27. Ninna

    De ”människor” som skriver sådana kommentarer har ju något fel i huvudet. Det är så sjukt att de ens orkar. Man undrar om det får dom att må bra, eller vad deras problem är. Hos mina barn utvecklas talet olika, så det är verkligen så olika för alla barn. Betyder Inte att vi som föräldrar gör något fel. Alla människor är olika och utvecklas olika. När alla insett det kommer man inte få så sjuka kommentarer mer.

  28. Frida

    Min son var också otydlig i sitt tal. Jag förstod allt, men inte omgivningen. På 4 års kontrollen så blev han inte ” godkänd”på talet och blev erbjuden remiss till logoped. Tackade nej och då började jag upprepa allt han sa väldigt lungt och tydligt och mitt i allt släppte det. Så på 5års kontrollen var alla ”problem” med talet borta. Idag är han 6 år och som vilken gullunge som helst . Han har bara varit mer motorisk och inte har tid med talet . Vanligt hos pojkar . Min 2åriga dotter är tvärtom. Hon pratar helt obehindrat och gör sig förstådd hos alla 🙂 lika fina båda två ❤ precis som dina och alla andra barn. Kram

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Underbart att läsa 😀 ja, det är så olika!! <3 vi har varit hos logoped redan och hon avskrev remissen direkt och tyckte att han var duktig på att uttrycka sig trots att han pratade lite grötigt 🙂 men han gör sig förstådd och det är det viktigaste. Jolie är också redan nu duktig på att prata och det var inte alls Jason i denna åldern. Men dom är olika mina små, precis som dina 😀 och det är ju sååå bra och bara fint!! <3 kram till dig och tack för peppen!

  29. Cissi

    Så sanna ord. För lite närhet och kärlek under uppväxt ger bittra och osäkra människor som letar bekräftelse genom att trycka ner andra.

  30. Elin

    Har med en son som varit sen i talet. Började hos logoped rätt tidigt (vet att ni med varit i kontakt) men dom gjorde inte så mycket då de gick framåt, även om de va sakta :-). Idag är han 8 år och pratar fint , har gott om kompisar och inga problem alls i skolan eller liknande. De måste vara super jobbigt att få kommentarer (något som tyvärr kommer på köpet av att ha en populär blogg/instagtam m.m) för jag vet att jag blev ledsen när folk frågade mig varför han pratar så otydligt osv.. jag kände ju precis som du, att han är världens snällaste och goaste unge med lite sen språkutveckling.. märkligt att folk ska haka upp sig på de. Men försök att inte ta åt er ❤ har följt dig sedan Jason låg i magen och ni är verkligen helt fantastiska föräldrar!
    Kramar

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Så härligt att läsa och tack för peppen 😀 <3 ååååh så glad jag blir, så kul att du hängt med så länge. STOR kram till dig fina! <3

  31. Malin

    Så elaka människor det finns, usch. Alla barn är olika och utvecklas olika. En del barn är sena i talet men kanske har utvecklat andra områden tidigare än andra. Alla är olika!

    Vi har gått hos logoped med min äldsta sedan han var ca 4 år. BVC var inte oroliga utan sa att vi kunde avgöra själva och vi kände att det inte kunde skada iaf 😊 och wow, så himla bra det hjälpte! Det var som att alla bitar för honom med talet föll på plats med hjälp av logopedens verktyg plus att han tyckte det var kul att vara där och spela memory med henne 😄 Nu börjar han förskoleklass till hösten och ännu har vi ”R” (R blir L för honom) att träna på så vi ska fortsätta gå dit.

    Skit i idiotiska kommentarer! Tycker dina barn verkar vara empatiska och omtänksamma och det är väl ändå ”viktigare” egenskaper än att talet sitter perfekt när de är så pass små ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, visst finns det 🙁 du har så rätt!! Så härligt att läsa 😀 logopeder är ju fantastiska!! Kram till dig och tack snälla för pepp och fina ord <3

  32. Sofia

    helt sjukt hur vissa vuxna beter sig & tyvärr ”smittar” dom (oftast) sina barn med samma beteende…
    vet inte riktigt vilken sk störning hen menar, men som om det skulle vara något fel att ha det? nä fy för vissa människor.
    jag har följt er dagligen i 4 år, så till & med min 4-åring ropar ”där är min kompis jason!” när någon av era vloggar kommer upp på youtube haha! dina barn är hur fina som helst både på in & utsidan & ni är fantastiska föräldrar!! <3

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är skrämmande 😀 Men alltså söööööötnos!!! Blir så varm i magen av att läsa det, så söt!! <3 stor kram till dig och hoppas dom (och vi) får ses någon dag i framtiden på riktigt 😀 <3 kul att du har hängt med så länge, blir så glad!

  33. Sofia

    helt sjukt hur vissa vuxna beter sig & tyvärr ”smittar” dom (oftast) sina barn med samma beteende 😩
    vet inte riktigt vilken sk störning hen menar, men som om det skulle vara något fel att ha det? nä fy för vissa människor.
    jag har följt er dagligen i 4 år, så till & med min 4-åring ropar ”där är min kompis jason!” när någon av era vloggar kommer upp på youtube 😂😍 dina barn är hur fina som helst både på in & utsidan & ni är fantastiska föräldrar!!

  34. Malli

    Men herregud vilka idioter det finns.. Man blir ju mörkrädd. Båda dina barn är ju hur underbara som helst och alla barn är olika i deras utveckling men ingen är sämre än någon annan för det. Jisses dem är bara barn!!!!!! Kramar till er ❤

  35. Linda

    Oj den svenska hemska avundsjukan. Klart ingen annan får ha ett lyckligt, fint och underbart liv där barnen är prio ett. 🙂 Vilket sorgligt liv man måste ha om den enda lyckoruset man har är att tala om bakom en skärm hur fula dina barn är. Tråkigt att de människorna inte fick ordentligt med kärlek så det förstörde dom så. Sen kan man ju inte enbart skylla på det såklart. Men jag hoppas innerligt att om de får barn att vettet kommer tillbaka och de lär sina barn att älska sig själva och respektera alla. Ta inte åt dig. Låt aldrig hatet vinna ♥️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, jag har ju förstått att det måste vara något sådant tyvärr. Så tråkigt att folk sitter och hatar på andra på internet istället för att ta tag i sina egna liv <3 tack snälla du för peppen!! 🙂 <3

  36. Tessan

    Blir så arg när folk sitter bakom en skärm och trycker ner folk, speciellt barn. Man ska aldrig jämnföra barnen men vet de är lätt, vårat första barn va lite sen, andra barnet prata typ flytande då han va 1,5 år. Nu 3:e barnet hon är 2,5 och är lite sen men nu senaste veckorna prata hon för fullt, vi förstår allt och BVC säger de kommer så ör inte orolig. Era barn är så fina, inget att lägga vikt på vad andra tycker. Stor kram ❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är så sant och du har så rätt!! <3 <3 det kommer när det kommer! Så är det ju 🙂 Största kramen till dig <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish