Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Status

En liten status innan helgen då. Summera lite som har varit och är just nu =) 

– Vi har äntligen klippt gräsmattan för första gången och F har tjatat på mig vaaaarje dag i typ en vecka att vi bör köpa en gräsklippare. Vi tänkte först köpa en dyrare modell men det blev till slut en för typ 1500:-. Vi får prioritera pengar på det om några år istället och mannen tycker dessutom att det är ett härligt träningspass att klippa själv (hans egna ord ;p). Andra inköp känns viktigare här och nu! Jason kör för övrigt inte gräsklipparen på riktigt. Den är avstängd på bilden nedan.

– Jason börjar äntligen må bättre men känns fortfarande inte som sig själv. Han är mycket gnälligare och slöare än vanligt. Om han fortfarande är såhär efter helgen så kommer vi att kontakta BVC har vi sagt. Annars hade barnen totalt vänt på dygnet fram till igår. Då båda har varit sjuka på senaste så har vi låtit dom sova hur mycket dom vill och när dom vill istället för att hålla rutinerna som vi har. Så vissa dagar har Jason vaknat typ 03.00 och fått frukost och se film redan då, somnat om igen vid 09 och sovit till 15.. Ja, ni förstår. Har man feber så får man sova när man vill och så mycket man behöver tycker jag! Men det har ju sitt pris med och igår kväll vände vi det ÄNTLIGEN! Så skönt att ha ungarna i säng vid 19 och få lite gjort igen. Jag körde mitt kvällspass på gymmet och när jag kom hem så bytte jag av med F, satte mig och jobbade medan han körde och tvättade bilen och gymmade efteråt. Vi behöver verkligen bra sovtider för barnen för att få livet att fungera och få ihop allt som ska göras under dygnets 24h. I och med att barnen faktiskt ligger i fokus 100% dagtid så är kvällarna till för både måsten och till att slappna av i vår värld. Här under ser ni en bild från en låååång lässtund jag hade med Jolie vid 22-tiden för ett par kvällar sedan.

– Igår var vi på biblioteket, tog en fika, lämnade och lånade böcker. Jolie hjälpte mig att lämna böcker, min stora tjej, haha! Jag försöker inkludera barnen i det vi gör trots att dom kanske egentligen är för små. All kunskap och alla erfarenheter är bra intalar jag mig. Så därför får det bli lite extra strul för mig som mamma men extra kul för kidsen. Hämtade en stol och så fick hon stå där läääänge och lägga in bok efter bok. Tog sin lilla tid men hon var så sysselsatt och tyckte det var spännande.

– Hann prova nya rutschkanan i stan igår också! Lite läskig men ändå spännande tyckte vår stora kille. För övrigt så ville Jason hänga i Fs arm hela vägen till bilen igår. Tur han är stark =) Vi fick lite promenadsällskap av Fs pappa som är i stan just nu, trevligt!

– Kan knappt förstå att halva sommaren redan har gått. Jag har njutit till fullo men jag är samtidigt en sådan där person som hela somrarna går runt och väntar på att sommaren ska börja på riktigt och att värmen ska komma för att stanna. Och det händer ju såå sällan, haha.. Svensk sommar alltså. Igår blåste det som vanligt superkallt men vid väggen på altanen var det rätt så varmt och skönt. Jolie ville mysa in sig hos mig. Älskar när hon gör det, det är världens mysigaste mys! (Hur många gånger kan man skriva mys i en mening ens!? Haha..)

– Jag har smugit mig in på Kenzas blogg ett par gånger nu sedan hon fick bebis och wow vad jag slungas tillbaka till första tiden med Jason. Den där tiden där man satt och ammade i soffan och alltså den kärleken man bara känner att hon har för sin son.. WOW! Vilken igenkänning! Kan verkligen känna igen mig i alla hennes tankar och känslor och att man plötsligt är dödskär och älskar ihjäl sig i varenda cm av sitt barn. Den där tiden med första barnet är så speciell tycker jag. Något jag alltid kommer att se tillbaka på med en enorm kärlek. Det var där och då livet förändrades för alltid.

– Har inhandlat en iPad! Den kommer att användas till jobb främst nu framöver. Skönt att ha lite större skärm än en mobil att kolla på när man inte har tillgång till dator. Vi handlade på Net on net! Tycker att dom har så mycket bra grejer där och köper alltid allt från plastpåsar till tandborstar där, hehe!

– Ibland får jag fortfarande nypa mig i armen över att vi äntligen startade AB tillsammans. Som jag har tänkt på det men inte orkat ta tag i det. Ångrar det inte en sekund nu! Och är så lycklig över att få vara kollega med min make som är den som känner mig mest och som jag faktiskt också jobbar bäst med. Han hjälper mig med allt pappersarbete, fotar, filmar och annat som behövs. Minns att jag tänkte att ”åååh, vi måste också…” när Yaya (@yayanaomi) och hennes sambo började jobba ihop och nu är vi också där äntligen! Igår blev det lite planering över en middag och det var så trevligt!

Lite fredagspepp och inspiration: 

Vill önska er en helt fantastisk helg och glöm inte att DU är bäst och du klarar allt du vill och önskar. Gör det DU vill med ditt liv och kom ihåg att vi bara har just ett liv. Och det tillhör bara dig. Så skit i andras tankar och åsikter om vad du ska göra, för det vet du bäst själv innerst inne. Jag tror på dig! <3 Stor, varm kram från mig och tack för att ni alla kikar in här. Det betyder så enormt mycket för mig och jag älskar er alla”!

En av dom bästa texterna jag vet som har hängt med mig sedan jag läste den för första gången. Strax därefter så bestämde jag att nä, nu flyttar vi till Göteborg. Min fråga som jag alltid ställer till mig själv är: ”vad är det värsta som kan hända?”

Kommentarer

 1. Johanna

  Vadå halva sommaren har redan gått? Du har ju två månader kvar! Hela juli och hela augusti 🙂 se det positivt istället

 2. Therese modig

  Hej finaste gabbi, Skulle du kunna tänka dig att blocka upp mig från instagram? ” theresebrave ” heter jag där. För 4 år sedan skrev jag en dum kommentar o det ber jag om ursäkt för. Jag håller inte på med sånt längre o vill gärna följa dig igen. Minns inte ens vad det var men tror det handlade om graviditet ( vad själv gravid o mina hormoner var helt galna ). Som sagt förlåt. Tycker verkligen om att följa dig här. Kram på dig.

 3. Sara

  God förmiddag 🙂
  Nu har jag inte kommenterat på sååå länge. Men en tanke som dök upp; Jason har inte haft en fästing? En som ni kanske inte har sett? Och att han kan ha borrelia? Min mammas fästning satt i naveln och hon märkte den inte. Utan såg märket efter att den ramlat bort (blä)

  Hoppas Jason krya på sig under helgen och blir sig själv snart igen.

  Stor kram

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Hej <3 Nej, det har han inte faktiskt <3 men tack för omtanken 🙂 det hade ju kunnat vara så, kram till dig <3

 4. Elin

  Vill bara säga att jag tycker du har haft många bra och lite andra inlägg den senaste veckan vilket uppskattas mycket av mig 🙂

 5. Mathilda Svahn Holmen

  Är betydligt äldre än dig, ca 20 år men följer dig med stor behållning,! Tycker du verkar vara en så klok person och en fantastisk mamma! Blir ibland lite avundsjuk på din ork 😁! Blev själv mamma ganska sent jämfört med dig och har tyvärr inte din energi så att vara en ung mamma har sina fördelar! Kram

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men så fina ord, wow!! TACK fina du! Kram <3 🙂 du är en fantastisk mamma, jag har inte alltid ork heller, lovar 😉

 6. Jessica

  Jag hoppas verkligen att jag får uppleva samma kärlek och vänskap som du och F verkar ha. Ni är min definition på äkta kärlek. Riktig ride or die. En kärlek som stöttar, älskar och uppskattar. En kärlek som kämpar med och för en. Ni verkar vara så fina ihop men framför allt snälla mot varandra. Bästavänner men samtidigt man&fru. Fan vad jag älskar er ihop, jag älskar att följa er. Ni är som gjorda för varandra. Det är exakt så det ska vara.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men jag dör så fina ord.. WOW!! Tack finaste du <3 <3 ja, vi har verkligen stark kärlek till varandra, så tacksam över vårt liv ihop. KRAM

 7. My

  Gillar verkligen citaten. Mycket fina. Ha nu en mysig helg. Vi ska visst få sol i morgon. Haft regn i flera dagar i stockholm. Men bra för naturen. Men nu vill jag ha badväder. Kram.

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss