Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

God morgon från Stockholm!

Hej fina <3

Hoppas att allt är bra med er. Vi mår toppen och idag så har vi lite jobb på schemat men innan det blir det frukost och gym! Och lite senare ska vi umgås med vänner. Blir en superfin dag tror jag =)

Många har frågat vad vi gör här och jag behövde åka hit för jobb jag ska göra nu i höst. Och så passar vi på att mitt i allt det få lite familjetid också. Vi har varit på Skansen och MOS, bott på hotell och ätit supergod middag hela familjen. Lyx att kunna kombinera jobb och familj så som jag har möjlighet till just nu. Så tacksam för det.

Önskar er en underbar dag. STOR kram.

Bästa färdkosten, haha. ÄLSKAR dessa godisar från hemmakväll (dom med choklad). Typ dom enda jag vill äta just nu som ni ser.

Vi bilade på natten men barnen ville inte alls sova (typiskt, haha) så det blev ett par stopp för att sträcka på benen. Märktes att dom tyckte att det var sååå spännande att vara vakna sent, titta på alla bilar, lampor, ljus osv =) Tänk vad fina minnen vi skapar tillsammans hela tiden.

Kom fram 04.00 ungefär.. Men det hindrade inte mig från att kliva upp 07.30 och dra på gymmet! Blev ett riktigt svettigt, kort och härligt pass.

Älskar känslan efter att man har gammat. Den är oslagbar!

Älskar att gymmet låg så högt upp på detta hotell.

Så god frukost och så hade dom rostad rotselleri med. Hur gott!?

Lite extra mat till vår lilla Jolie efter frullen! F matar henne hela tiden men hon är helt omöjlig att få i något nu.. Blir så orolig.. Hon vill bara amma och dricka saft/vatten typ.. Är förmodligen för att hon har ÅTTA tänder på väg upp, blöder i tandköttet och har det sååå jobbigt med det.. Och så är det ju värmen på det. Hur äter era små nu i värmen? Vi har till och med börjat köpa burkmat till Jolie nu för att verkligen försöka göra allt för att få i henne lite matig mat och inte bara majskrokar och kex och frukt…. Nej, man blir så stressad när barnen inte äter ordentligt.

Efter frukosten gick vi ut i solen och checkade ut från vårt första hotell. Underbar känsla att vara ute i värmen.

 

Sedan checkade vi in på Quality Hotel Friends vid MOS, åt helt fantastisk middag på deras restaurang som ligger på översta våningen (VÅNING 25!!) och gick även och köpte strumpor då vi glömt att ta med + ett par byxor till Jolie då jag glömde dom med… Jag hade även annat kladdat ner mina kläder med mat och handlade typ exakt likadana (!?) nya, haha. Och på tal om det jag skrivit förr (kommer ett till inlägg om det imorgon) så är väl shopping också otroligt dumt för miljön!? Hur gör man? Ni som är pålästa – vad kan man göra på individnivå för klimatet? Vi kanske kan hjälpas åt att sätta ihop en lista som jag kan dela lite senare på bloggen för dom som vill ta del av den och lära sig mer? =)

Kommentarer

 1. Matilda

  Shopping (konsumtion över lag) påverkar klimatet otroligt negativt. Det finns väldigt mycket man kan göra på individnivå; se över inköpsvanor, minska onödiga inköp, handla second hand (!), sälja gamla kläder, undvik onödigt matsvinn etc etc. Nu kan jag inte bedöma annat än via vad jag läser i bloggen, men utifrån det verkar det som att er familj inte har miljön i åtanke särskilt mycket med tanke på hur mycket du shoppar. Nästan en tredjedel av alla kläder som köps används inte – bara det är en skrämmande tanke. På exv Naturskyddsföreningen och WWF finns mycket att läsa om konsumtion och dess påverkan på klimatet. Igår var dagen vi gjorde av med de sista av 2019 års resurser på jorden. Går inte att blunda för att vi alla har ett ansvar i detta.

   1. Matilda

    Nästan skrattretande att du ens ber om folks åsikter och tips, och så svarar du ändå bara undvikande på VARENDA kommentar som trycker på hur mycket du själv konsumerar. ”Alla får göra som de själva vill” verkar vara ditt livsmotto, och ja absolut! Men i denna fråga finns det faktiskt ett rätt och ett fel och att du blundar för det är märkligt. Särskilt när du ställer frågan.

    1. Gabriella Joss
     gabriellajoss

     Fast det där är ju dina egna tankar och hur du själv har tolkat det 🙂 tycker bara att jag tackar för alla tips och kommentarer. Är tacksam över att dom som tog sig tiden att ge råd och info gjorde det då jag vill bli mer påläst. Och ja, givetvis tycker jag att alla har rätt att leva sitt liv precis som dom önskar!

 2. L

  Jag gör mycket både smått och stort för miljön. Alla småsaker är bättre än ingenting brukar jag försöka tänka. T.ex. använder jag menskopp istället för engångsskydd, tygblöjor istället för engångs. Planerar mat så att vi aldrig behöver kasta nåt. Shoppar i princip aldrig och gör jag det kollar jag alltid facebookloppisar först. Köper nästan alla barnens kläder begagnat eller ärver av kompisar. Köper extremt sällan nytt till mig själv utan byter med kompisar o släkt ibland. Säljer sånt som vi inte använder längre. Odlar egna grönsaker och köper mest närodlat. Är vegetarian sen tonåren. Återbrukar mycket. Flyger aldrig längre. Kul att du börjar prata lite om miljö, har saknat det tänket hos dig som brukar ha mycket vettiga åsikter 😊

 3. Ellinor

  Undvika flyg, minska bilkörning (kollektivt och/eller cykel om möjligt, även bra för kroppen) undvika/minska köttkonsumtion, ej ‘shoppa’ (för nöjes skull) utan köpa det man behöver hellre bra kvalitet o tidlös stil än slit o släng, second hand om möjligt! Men allra allra viktigast: rösta & sätt press för bättre politiska beslut, se till att klimat/miljöfrågor är höga på den politiska agendan!! Individer kan göra en del men varför måste också ha ett samhälle där det GÅR att leva hållbart (mkt svårt i nuläget). Kram!

 4. Emma

  Har en kille på 15 månader han har också flera tänder på gång och nu sista dagarna äter han knappt alls. Vet inte om det beror på tänder eller värme..

 5. Johanna

  Ett tips för att få i din dotter lite näring, gör glass av smoothie! Gör egen och ha i lite olika nyttigheter som avokado och olika bär eller köp en färdig smoothie och bara blanda tex. kokosmjölk för fettets skull-och sen frys ner i glassformar. Supergott! Brukar ge det till min son när han är sjuk och inte vill äta något..

 6. Cilla

  Jag har varit med att anordna klädbytardag. Där kan man sälja kläder,leksaker , cyklar, barnvagnar mm. Man köper ett nr för 100 kr. Skriver nr , pris på en bit frystejp sätter de på de man ska sälja. Sen lämnar man in de där man lägger kläder på olika bord så man delar upp efter strl o kille/tjej. De brukar man göra kvällen innan själva klädbytardagen. Sen dagen efter är de öppet så alla kan komma dit o handla. Efter de stänger så får man komma tillbaka på kvällen o hämta pengarna man har sålt för o ev hämta sakerna som inte har blivit sålda. Om man inte vill ha sakerna som är kvar så sänks dom till länder där dom behövs. Så man slipper sälja detta själv utan de gör dom som jobbar med klädbytardagen åt dej. Detta är verkligen en toppen grej!

 7. Camilla

  Hej! Det kan vara så att hon inte vill äta så mycket nu pga värmen. Våran tjej på 6 år säger att hon inte är hungrig och äter mindre när det är varmt. Tror inte du behöver vara orolig då hon i alla fall vill amma och dricka mycket 😀 Hade varit värre om hon inte velat ha något. Ha det så bra i Stockholm vi var där förra helgen.

 8. Ekot

  Nej, shopping är ett stort problem, bättre tvätta bort kladd än köpa nytt plagg. Textilindustrin är sorglig och vi förbrukar sanslösa volymer kläder… det finns många färdiga listor, lite beroende på vilka källor man vill lite på, ex:
  https://www.wwf.se/klimat/det-har-kan-du-gora/
  https://www.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/klimat/klimatmaxa
  De flesta kommuner har egna listor/tips, ex Stockholm här:
  https://www.stockholm.se/byggbo/Leva-Miljovanligt/
  Göteborg:
  https://goteborg.se/wps/portal/start/miljo/det-har-kan-du-gora/
  Många influensers har gjort listor, många är bra, dvs om man lever efter dem. Beror ju rätt mycket på vilket syfte influensern har med sin verksamhet.
  Om du vill fokusera på kläder är dokumentären “the true cost” en bra början.

 9. Maria

  Åh ni bodde på mitt gamla jobb downtown camper 😍 de har ett fantastiskt spa dock med 16 årsgräns men rekommenderad varmt om ni åker själva någon gång 😊

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss