Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Just nu

– Vi njuter av fina dagar innan hemfärd och det känns så underbart med familjetiden trots att det blivit mycket jobb med! Vi ska hit igen om en månad för ett större samarbete jag ska ha ihop med Hemtex med. Så peppad på det.

Jason älskar Mall of Scandinavia,  haha. Finns så mycket kul som faller honom i smaken där som ni ser =) 

– Alltså mina barn!? Och kärleken som jag känner till dom. Den är så himla stor så att det knappt går att ta på den. Ibland så tittar jag bara på dom och blir så glad, lycklig och nästan lite rörd. Kan inte förstå att dom är mina, att jag har gjort dom och att jag får älska ihjäl mig i dom. Livet är bra fint va? Och trots alla jobbiga perioder med dålig sömn, tjafs, trots och vad det nu kan  vara så väger det fina över så mycket att man nästan glömmer bort det tuffa från en dag till en annan.

– Att amma ett ”stort” barn offentligt.. Får frågor ibland hur jag känner kring det och hur jag gör. Jag ammar överallt och hela tiden. Nu hade vi dock dragit ner på amningen under en lång period och det skedde naturligt bara.. Men på slutet har vi börjat amma mer igen för att hon har tänder på gång, äter dåligt och har ont i munnen (av tänderna då)… Men ja, jag ammar överallt och är så bekväm i min amning. Känns inte som om jag har gjort något annat under dessa år som jag har varit mamma,  haha. Och skulle någon ha något att säga så är jag sååå redo att bemöta det. Förut (när Jason var liten) så var jag såååå rädd att amma offentlig (även när han var pytteliten) och gömde mig på toaletter, var rädd för att någon skulle säga något taskigt osv. Men idag!? Jag är som en helt annan människa på den fronten. Allt det där har vuxit bort. Är inte minsta rädd för vad folk tycker och tänker utan känner tvärtom att jag har så otroligt starka åsikter kring amning, hur bra det är (om man VILL och KAN amma och om det fungerar såklart) och att man ska göra det som känns bäst och rätt för sig själv och sitt barn. Ingen annan har med er amning att göra förutom ni två! <3

– Så många som jag känner och känner till har börjat gå ut med graviditeter igen.. Tycker att hela mitt flöde på instagram fylls av ”nu är det dags igen”-inlägg med gravidmagar och fyyy vad sugen jag blir på en till liten! Jag har ju sagt att jag vill ha alla mina barn innan jag fyller 25 och jag har fortfarande en månad på mig att lyckas. Blir jag gravid nu så blir det en bebis strax innan min 25-årsdag.. Skämt å sido! Det händer när det händer OM det ens händer. Men visst hade det varit lite kul ändå om det blev så!? =) F vill ha fler efter tre men jag tror nog att jag känner mig klar efter nästa barn (om vi ens kan få fler det vill säga).

– Visst har sommaren passerat i raketfart? Jag tycker att det är så hemskt att jag är så dålig på att vara i nuet. Kanske därför jag känner att tiden går så snabbt!? Har dock blivit bättre och tränar på det hela tiden. Får påminna mig själv ofta och mycket om att inte ha bråttom, tänka för långt framåt, oroa mig i onödan, inte stressa upp mig över saker som jag inte kan påverka. Det blir bättre men det är också jobbigt att veta att jag ibland missar saker som jag borde vara 100% närvarande i på grund av oro, stress, tankar osv.. Men jag tränar och blir bättre! Sedan har jag så mycket drivkraft och är ett planeringsfreak av rang så att alltid planera framtiden är lite av en favoritsyssla för mig. Sätta upp mål, fundera hur jag ska nå dom, planera hur vi ska göra saker, när vi ska göra dom osv.. Och F är precis tvärtom och är i nuet heeeeeela tiden. Han säger bara ”det ordnar sig” om precis allt och har typ inga tankar på framtiden eller hur vi ska lösa saker som är långt fram i tiden. Vi är så olika. och tur är väl det. Tror vi båda behöver lite av varandra och att våra sidor funkar så fint ihop i vår relation.

– Jolies favoritplats just nu är bollhavet. Detta är bland dom bästa köpen vi har gjort när Jason var liten! Detta har använts så mycket och varit så uppskattat av våra barn och även deras vänner. Så vill ni ge era barn något som dom kommer att leka med läääänge och mycket så är ett bollhav ett hett tips. Så glad över vårt!

– Har fått svar på min magnetröntgen som jag gjorde och den visade att en av diskarna i ryggen hade lite för lite vätska i sig men det var så pass lite att det inte bör påverka mig så mycket och man gör inget särskilt åt det. Skönt att veta att det inte är någon fara. Jag hade inte ens tänkt tanken på att det ens skulle kunna vara något farligt utan tänkte att det bara var muskler eller något som hade hamnat i kläm eller så.. Och så var det ju en av er som läser här inne som skrev att det kunde vara skelettcancer. Och då kände jag mig tvungen att kolla närmre på det! Men ja, skönt att det inte var någon fara.

Kommentarer

 1. Sofie

  Hej!

  Var någonstans har du ont i ryggen? Jag har ont i nacken, skuldrorna, axlarna och i ryggraden högst upp 😫 Är så orolig för cancer.. Hur gick du tillväga för att få tid för magnetröntgen?

  <3

  1. gabriellajoss

   Revbenen typ 🙂 kolla upp!! <3 jag bokade bara läkarbesök och fick sedan gå till naprapat men det hjälpte inte så då fick jag komma till ortoped och fick MR! Kram <3

 2. D I A N A

  haha sista bilden var ju underbar!! Så söt man kan vara.
  Starkt av dig att våga stå för din amning, det är ju en självklarthet att man ska men ändå är det inte det för många. Att amma ett sånt stort barn brukar uppröra (konstigt nog) många människor. Och även om jag själv tillhör de som inte kan förstå amning så sent in på åldern så tycker jag ändå att man måste respektera allas egna åsikter, beslut och liv. Det är din tid med ditt barn, dina beslut, ditt liv, så varför skulle vi ifrågasätta det? Människor har för mycket tid i det här landet. 😀
  Kram fina

 3. Ninni

  Alltså jag älskar din blogg. Varför e du så himla bra? Snälla inspirera mig!!! Kollar in dalgligen o hopps på nya inlägg hela tiden:)

 4. Sara

  Blir så glad över det du skriver om amning offentligt, har precis fått mitt andra barn och är lite ovan vid att amma offentligt samtidigt som jag tänker precis som du och verkligen står för att jag ammar! Men är så skönt att höra peppande ord om det från just en person som dig, tycker jag hör så mycket om mammor som ger ersättning när de är iväg på offentliga platser och känner då typ att amningen är något man ska skämmas över.. med mitt första barn ammade jag också mycket ”i skymundan” på offentligs toaletter o sånt, men när man har ett äldre barn också är det ju svårare att gå iväg o gömma sig för man måste ju vara med båda barnen liksom!

  1. gabriellajoss

   Men visst, det är så viktigt att prata mer om!! <3 SÅ sjukt att det ska vara så!! <3 kram och grattis till bebis <3

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss