Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Det har varit mycket

Många har frågat hur det ser ut mellan oss nu och vad som kommer att hända och jag har fortfarande inga egna svar och kan därför inte svara er. Men vi känner väl båda på något vis att vi vill ge det en chans då vi älskar varandra och har två fantastiska barn. Blir nog mycket parterapi och att försöka hitta tid till bara varandra. Funderar på om vi ska resa iväg någonstans bara vi två och komma ur vardagspusslet för en stund. Har ni bra tips på weekendresor så tipsa gärna! Börjar ju bli kallt nu men finns säkert något som är mysigt iallafall =) Vi var ju i Paris för några år sedan i november och det var hur underbart som helst! Tror det hade varit välbehövligt att komma iväg och vara bara vi två. Men ja, det är mycket som känns svårt och det har varit mycket nu på slutet. Vet att det spekuleras mycket om att detta är ett PR-trick och ja, jag förstår såklart att många kanske tror det. Om ni bara visste hur jag har mått och hur många tårar jag har gråtit, då hade ni nog tänkt annorlunda. Men alla kan inte tro på en och det är helt okej. Jag vill iallafall tacka er alla som har varit omtänksamma, vänliga och kommit med tips, erfarenheter och råd.

Vi får väl se hur allt blir men vi vill verkligen försöka iallafall. Hur det än blir så vill man ju verkligen känna att man har gjort allt för att få relationen att fungera om det nu skulle vara så att vi i slutändan väljer att gå skilda vägar. Och det var jag rätt säker på att vi skulle göra under en period. Jag har till och med kikat på egna lägenheter, haft dialog med banken och familjejurist.. Det har verkligen varit mycket men i helgen var det dock mycket som på något vis föll på plats för mig. Behövde utrymme till att tänka, få svar och bara komma hemifrån. Så vi satsar lite mer på oss och vår kärlek. Håll tummarna för oss.

Foto av Englén Photography

Kommentarer

 1. Johanna

  Har, som flera andra skrivit, tyckt att det varit jättetråkigt att ni haft det kämpigt och att det gått så ”långt” att du kollar lägenheter. Tror att det är för att ni är något slags ideal. Det smärtar mig lite att ni skulle gå isär. Med det sagt så är det ingen annan än DU som kan avgöra din framtid. Om du inte vill längre så är det så. Tror att det är så viktigt att du lyssnar på dig själv och har förståelse för dig själv och dina känslor. Det är okej att känna, precis vad du känner. Gör inte som jag gjorde och lägg någon skuld på dig själv.
  Tänkte på en sak, hoppas att du inte tar det fel. Du (eller din framtidsbild) har förändrats lite på sistone? Du ville först bli socionom eller lärare för att jobba mer och hjälpa människor. Nu vill du bli mäklare. definitivt ingenting fel med det! Men, det är ganska olika roller. Dessutom har du kaaaanske blivit lite mer utseendefixerad(?) vilket dock är fullkomligt normalt i en sån situation som du befinner dig i. Jag blir ofta vilsen känns det som. Vacklar och låter ytliga saker styra mina val. Val av yrke, kläder osv. Sedan får jag stanna upp och borra ner mig lite igen. Borra in mig i mitt verkliga jag, mina värderingar och prioriteringar. Ibland är det lätt att vi lyfter lite från vårt inre och glömmer vad som faktiskt betyder någonting. Vet ju inte om det är så i ditt fall, men det är väl alltid bra att påminnas om <3
  Du är en så härlig tjej med fantastiska barn. Du har ett gott hjärta, du är klok, jordnära och har perspektiv. Därför är din blogg också så bra.
  Tror att det är nyttigt oavsett att fundera över framtiden, för att må så bra som möjligt. Att fastna någonstans där man inte vill vara i flera år är ju inte så kul. Jag tror att allting blir som det ska bli, så länge man lyssnar inåt.
  Tänker på dig/er. Massa kramar <3
  This too shall pass (och då även det härliga).

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Tack för dina tankar!! Intressant att läsa <3 alltså jag har alltid funderat på mäklare eller något inom sälj eller marknad också 🙂 står lite mellan två "sidor" eller vad man ska säga då jag alltid jobbat som säljare och älskar den sociala biten där. Men vill jobba med människor på något vis och hur vet jag inte än. Vi får väl se hur det slutar men klar lärare och socionom också är lockande! Och mer utseendefixerad? På vilket sätt då? Att jag tränar mer nu eller tänker du? Nu när barnen är äldre så känner jag mig mer fri att lägga mer tid på mig själv och bygga mig själv så att jag ska må bra. Har tidigare alltid nattat Jolie och inte riktigt känt att jag kan ta mig iväg som nu. Tidigare har ju barnen tagit så mycket mer tid men nu är dom lite mer självgående vilket är så skönt på många sätt. Annars kommer jag inte på hur jag skulle vara med fixerad av utseendet. Har alltid brytt mig om hur jag sett ut och sminkat mig likadant som nu, tyckt om kläder osv. <3 Kram till dig och tack för dina fina och kloka ord och råd. Och det har du ju såklart så rätt i!! <3 <3 <3

 2. Johanna

  Tips att åka till ett lugnt resemål där ni verkligen bara får umgås. Helg på spa eller ännu hellre typ.. En vandringshelg.

  Eller såklart utlandsweekend om ni känner för det.

  Det heter i nöd och lust.. Det ljusar nog. Kram och vad modiga ni är som delar med er

 3. Linnéa

  Följt dig så länge och det känns som att ni två verkligen visat vad äkta kärlek är och att ni är så perfekta för varandra och ni är ett av dom få paren som verkligen får mig att tro att äkta kärlek existerar i denna sjuka värld så jag hoppas verkligen ni kan få det att funka ❤️

 4. S

  Som alla andra skriver – detta är så vanligt! Jag och min man har varit ihop i 12 år, gifta i 7 år. 2017 och 2018 hängde förhållandet verkligen på en skör tråd. Mycket på grund av dåligt mående efter andra barnet som var krävande, olika förväntningar på familjelivet mm men det som blev vår räddning var parterapi med en riktigt bra psykolog som vi båda gillade. Vi provade det kommunalt rekommendera familjerådgivarna men blev otroligt besvikna och slutade. Sen hittade vi som sagt världens bästa psykolog och hennes ord ligger fortfarande kvar i både mig och min man. När vi hamnar i diskussioner så har vi lätt att se det större perspektivet och även förstå vad den andra menar som den inte uttrycker rakt ut. Nu är vårt förhållande starkare än någonsin så mitt största tips är parterapi och INTE första som dyker upp utan leta efter en som känns vettig och gå på rekommendationer. Och tid tillsammans är också jättebra. Vi har kört en weekend i halvåret ensamma.

 5. Frida

  Åh, så tråkigt att ni får gå igenom detta – men tids nog så blir ni ju starkare också. Jag tänkte att ni borde egentligen inte åka så långt med tanke på alla miljödebatter då ni endast ska resa i några enstaka dagar 🙂 Göteborg kanske skulle vara ett alternativ, där har ni ju bott och upplevt er kärlek stark. Vandra era favoritsträckor, ät på era favorit hak “här åt vi när vi just hade fått nycklarna till lägenheten”, minns tillbaka på ERA tidigare minnen, återupplev. Kom ihåg vilka ni var innan barn, vilka ni blivit idag, All lycka!!

 6. Linda S

  Hej 💕 Vill bara säga att jag har varit där du är nu! (Och det är inte alltid lätt nu heller) Varit på väg så många gånger men vi har hittat tillbaka till varandra. För mig har det handlat om att lära känna mig själv och den man förvandlas till som mamma samt att inse och acceptera att ett förhållande inte behöver vara perfekt och konfliktfritt. Det är en stor omställning att bli föräldrar och att ha fler barn än ett. En jättestor förändring och det måste få ta tid. Jag förstår att många skiljer sig. Det krävs tålamod och något värt att bygga vidare på och det har jag insett att vi har. Kärleken och gnistan finns där även efter 19 år och tre barn senare men man får lov att värdera om och leva på ett annat sätt än tidigare. Han gör mig lycklig och ser på mig på rätt sätt. Det handlar om att skapa utrymme och acceptans och ha ett galet tålamod (för mig). Önskar er all lycka till 💕 jag tror att ni har det som krävs för att ta er genom detta 💕 kram

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åh förstår helt <3 tack snälla du för att du är så ärlig och delar med dig. Och för att du peppar mig så mycket! Fint skrivet. STOR kram <3 och tack igen!

 7. Elin

  Jag hörde om ett par med småbarn som hade satt upp en regel om att dom inte fick skilja sig förrens barnen var 2 eller om det var 3 år, bara för att småbarnsåren ofta tär mycket på relationen. Om dom efter dessa å fortfarande inte ville leva tsm så gick dom skilda vägar. Det kanske är ett bra tips? Lever inte själv i en relation så jag vet inte hur jag själv skulle resonerat, men kanske ligger det ngt i det? Kanske är det ibland inte ngt egentligt problem mellan det 2 vuxna, utan att allt egentligen handlar om att båda alltid är trötta och nästan aldrig har tid för varandra? Hur som helst så hoppas jag att det löser sig för er och att ni i slutändan är lyckliga, oavsett vad ni bestämmer er för❤ Massor av kramar till alla i familjen❤❤

 8. Emma

  Venedig? 💜 Rom? 💜 Eller på närmare håll en weekend på Falkenbergs strandbad.. Inklusive spabehandling och mat. Välj rum med egen balkong.. Går o boka en behandling som heter ivory treatment som kan va jättebra för par som man gör på varann.. Känns som utomlands när man är där. De har uppvärmda pooler utomhus o glasförtäckta bastu så man ser ut till havet o super god mat 💜

 9. Ida

  Jag känner så igen mig i varje ord du skriver. Är i samma situation med min sambo, och vet varken ut eller in vad jag vill i livet. Vi har en son på 2 år och de känns som han är den enda orsaken till att vi är tillsammans ännu. Blev mamma när jag var 21 år och känner att jag inte riktigt har fått leva ut mitt singelliv som jag ville (låter säkert jätte barnsligt, men så känner jag). Jag hoppas att de löser sig för dig, oberoende hur det går för er. Kram!❤️

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åh fina du, hoppas allt löser sig för er med på bästa vis <3 följ ditt hjärta och din magkänsla. Lättare sagt än gjort, jag vet. STOR kram <3

 10. E

  Får man fråga vad som gjort att det blivit kris? Mycket bråk/tjafs, känslor som dött, svek?
  Det känns som vår relation blivit sämre efter andra barnet.. de luckorna man får lägger man på egentid och när barnen sover på kvällen är man så slut efter de intensiva dagarna så vi orkar knappt prata med varandra och båda sitter med sitt bara

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Vill hålla det privat men förstår helt det <3 Håller med om att det blir mer att göra och tänka på när man får en till! Kram <3

 11. Maria

  Småbarnsår plus husbygge kan nog få det stabilaste paret att gå isär. När jag och barnens pappa byggde hus så många att 80% procent separerar när dom bygger hus eller i närtid och väldigt många separerat ju också första åren när barnen är små. Nu när F börjat plugga så blir ju också vardagen annorlunda för er ❤ bo isär ett tag och samtidigt parterapi kanske kan vara till hjälp? Jag har inte varit där själv men skulle så gärna vilja åka och det är.Budapest. Det ska vara fantastiskt om man vill åka på spa men också maten, kultur och shopping. Lycka till till er ❤

 12. Anna

  Håller ALLA tummar för er och att ni får lite tid själva att bara vara med varandra och hinna prata och gå igenom allt när ingen och inget annat är runt er. Tycker det är så starkt att du orkar dela och berätta både jobbiga och roliga saker från livet. Vi som läser förstår att ni kämpar hela tiden och tycker det är så starkt att du trots att du säger att du inte har nåt tålamod 🙈 har väldigt mycket tålamod till känslorna och att fundera igenom alla olika scenarion. Hejar på dig och er sååå mycket. Har läst din blogg sedan länge, innan Gbg-flytten och minns hur fin jag tyckte er kärlek var. Och det är den fortfarande, i med- och motgångar. Det är en del av livet, och vad vore livet om det inte fanns upp och nedgångar. Önskar er all fortsatt lycka! Stor varm kram från mig 💕

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Tack snälla du <3 du har så rätt i det! Alltså åååh tack, du anar inte hur glad jag blir. Stor kram och tack igen för att du tog dig tiden att lämna en så fin kommentar!

 13. Ewa

  Hejar på er! Ta tid för varandra, prova nya saker med varandra (nya utmaningar eller äventyr), prova bocka av grejer från er bucketlist tillsammans så ni gör nya saker och upptäcker nya saker tillsammans. Det funkade för mig. ❤️ Håller tummarna gör er och hoppas oavsett vad att ni snart får må bra båda två ❣️

 14. Maria

  Får rysningar över hela kroppen när jag läser att ni har det kämpigt! Jag & min man har haft det precis likadant typ hela detta år. Vi har också småbarn & det har känts som vi bara stått och stampat.. i juli bestämde vi oss för att åka på en ”rehab-resa” bara han & jag för att se på varandra på ett annat sätt och komma ur allt tjafs & gnat.. den resan var den bästa investeringen i tid & pengar vi hittills gjort under våra 11 år tillsammans. Vi kom hem som helt andra personer & efter det har allt blivit så mkt bättre. Jag hörde någonstans att beslut man tar om att tex separera när barnen är upp till typ 2 år?, Är som att ta ett beslut om att separera på fyllan..
  nu vet ju ingen förutom ni & era närmsta vad som är orsaken bakom er kris men det är så underbart att höra att ni vill kämpa. Sen kan man inte kämpa hur mkt som helst till vilket pris som helst men att prova är värt allt! Prova att åk iväg & se på varandra på ett annat sätt. Det gjorde allt för oss och vi insåg varför vi faktiskt hållit ihop i 11 år och har valt att skaffa tre barn ihop <3

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Förstår verkligen helt <3 ååååh, vad underbart att läsa. Kanske vore ett alternativ för oss med 😀 stor kram och grattis till er som hittat varandra igen!! <3

 15. Ebba

  Det är helt fantastiskt att du delar mig dig så här. Det ger förståelse och styrka till andra. Att livet inte är en dans på rosor hela tiden och att det finns jävligt tuffa tider för alla. Håller tummarna för er ❤️

 16. Sofia

  Hej, tycker detta ni råkat ut för är så tråkigt. Har till och med läst mindre här inne eftersom det känns så sjukt att läsa om nån annars privatliv. Mitt tips är iallafall att skaffa professionell hjälp med barnen, barnvakt nån dag i veckan. Som hämtar, lämnar, fixar mat, skjutsar och leker och undervisar lite, t.ex musik eller vad hen nu är bra på. Så du kan jobba på dagen och din man plugga ifred. Hoppas det finns sånt i Umeå! Annars kan du höra med nån lärarstudent eller liknande. Om det “bara” är trötthet och vardagspusslet som strular så går det att lösa om kärleken är kvar. Lycka till!

 17. Therese

  Åh vad jag känner med er!
  Jag sitter i samma båt, två underbara barn med min sambo. Som för er så har vi aldrig barnvakt, hade det en gång på 4 år liksom. Barnen är med oss jämt och hela tiden. Inget fel i det absolut, men jag tror det krävs lite mer än bara kvällarna ihop (då är man så trött, låst till hemmet, städning, tvätt, jobb osv..) så det blir liksom inte riktigt kvalitetstid.
  Jag tror stenhårt på dejter ( som inne håller något, tex en musikal, mini-resa, hotellövernattning osv) så man faktiskt har något gemensamt att prata om i framtiden. Att man upplever saker tillsammans uran barnen nån gång.
  Skrev förut om att jag ville testa nanny.. har ni kollat upp såna tjänster? Det är inte så allvarligt dyrt, terapi kan kosta mera i slutändan 😂
  Nu har vi inte tänkt på separation ännu, men ja förhållandet slits av att inte få vara ett par nångång då och då. Men jag tycker ändå att när man älskar varandra får man kämpa o kämpa.. tills man når son gräns och då ta steget att bo isär.
  All körlek till er ❤️❤️❤️

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åh, jag förstår verkligen helt <3 tror också det!! Måste kolla upp 🙂 Skickar en stor kram till er och hoppas att ni också får till lite dejter nu framöver! <3

 18. Josefin

  Rekommenderar att åka iväg bara ni. Jag och min man åkte till Grekland i en vecka utan våra 2 barn 👌🏼. Var såklart jobbigt att vara utan barnen men det behövdes för vår relation ❤️

 19. Ann

  Varför inte åka till ngt lugnt ställe, där ni verkligen umgås med varandra. Inte shopping, inte sevärdheter.
  Åk till ett litet värdshus eller ett litet spa och bara va.

 20. Matilda

  Jag och sambon har även vi haft några tuffa perioder under våra snart 7år tillsammans, där vi fått fundera både en och två gånger. Men någonstans har kärleken alltid funnits där och vi har aldrig kunnat gå isär. Jag vill tro att relationen testas tidigare när man hittar kärleken så tidigt i livet som vi båda gjort. Man växer nog både ihop och ifrån varandra, samtidigt som flera andra prövningar finns där samtidigt.
  Stor kram, håller självklart tummarna för er. <3

 21. Elin

  Tycker att ni gör så rätt i att satsa. Självklart ska man inte stanna i en relation bara för barnens skull, men jag hade gett allt, och då menar jag ALLT för att få det att fungera och för att hitta tillbaka. Det finns så mycket hjälp att få, så mycket man kan göra för att hitta tillbaka till varandra. Och skulle det ändå inte gå och man ändå beslutat att skilja sig så hade jag i alla fall varit väldigt stolt över att jag faktiskt gjort allt jag kunnat just för barnens och förhållandets skull.
  Jag förstår att detta inte är en liten kris ni har/haft men ge inte upp. Kämpa på, ge allt och lite till så att om ni går skilda vägar till slut så vet du att det var det enda rätta och förhoppningsvis mår ni alla bättre då. Småbarnsåren är såååå tuffa och en rejäl utmaning för förhållandet men om ni tar er igenom det så väntar en fantastisk tid framför er. Jag hejar på er och tycker att ni gör så rätt i att ta tid på tu man hand för att prata och vara. Ge allt av er till varandra. Stort lycka till ❤️

 22. Rebecka

  Håller såklart tummarna för er! Om ni vill ha en grym weekend så åk till Prag, billigt, vackert och finns mycket att göra! Det är så kul att åka till en storstad där man verkligen känner att man kan “unna sig” och i Prag är ölen billigare än vatten 😉 Annars är Amsterdam sjukt fint också. Typ som ett litet Paris.

 23. Linn

  Åh jag hoppas att ni hittar tillbaka till varandra. Ni är så fina ihop 💖
  Om ni åker iväg på en resa ta då semester från ditt jobb med och strunta i att uppdatera och fokusera bara på er.
  Önskar er all lycka och en ljus framtid efter en tuff period i livet nu.
  Kram

 24. Andrea

  Du verkar fantastiskt ,
  Det är så så tufft att bolla med allt och försöka hinna med sig och sin partner, man förlorar sig lite själva i familje och arbetslivet.
  Jag hoppas och håller tummarna för eran lilla familj.
  Det är viktigt att ni båda mår bra för barnens skull ❤️

 25. Elin

  Kan vara det finaste jag läst. En perfekt lite trip är storhogna i fjällvärlden 😍 perfekt för att komma bort ett slag! Storhogna högfjällshotell är magiskt!

 26. Johanna

  Ett förhållande går verkligen upp och ner. Småbarnsåren är tuffa och en prövning för vilket förhållande som helst! Även om man älskar varandra så blir allt tufft. Det viktiga är att inte ta varandra för givet, se varandra, ta på varandra, den där kramen i förbifarten är så viktig. Uppskatta varandra! Göra grejer var för sig men absolut inte glömma att göra ngt tillsammans utan barn, gärna 1 dygn el 2 utan barn är så viktigt och underbart för ett förhållande.
  Stort lycka till och ge inte upp än! Kärleken är störst av allt❤️

 27. Jas

  Det är så konstigt för jag känner ju inte dig på riktigt men jag blir SÅ GLAD över att ni ska försöka igen att jag får tårar i ögonen av lycka! Så så glad! Jag hoppas att ni kommer ur det, vad det än var. Livet är ju så, det hör till att ha uppförsbackar ibland. Ni har varit sååå lyckliga och nöjda i er relation, detta knske bara är en uppförsbacke och att ni snart får njuta o trivas med varandra igen. Önskar er all lycka!

 28. Josefin

  Förstår att du vill lösa det till det bästa. Men vill bara säga en sak angående att titta på egna lägenheter, prata med familjejurister osv, detta gör att du visualiserar en framtid ensam. När du börjar visualisera detta så blir det en vanlig bild och steget till en separation blir mindre. Om det är detta du vill är det ju såklart positivt men annars kan det ju få omvänd effekt. Försök istället leva i nuet och lösa det som går att lösa nu. Sedan om du väl tar beslutet ett separera så kan du börja med det praktiska.
  Fokusera bara på att ni ska må bättre ❤️

 29. Patricia

  Åk! Ta tid för varandra. Jag och sambon har varit i Rom 2 gånger. Den mest underbara stad vi någonsin sett. SÅ vacker, SÅ god mat och allt känns så romantiskt 😊 Billigt att åka dit också! Kram ❤️

 30. Mikaela

  Åh hoppas att ni hittar tillbaka till varandra ❤️. Kan tipsa om Malaga, ligger väldigt sydligt så brukar vara varmt nästan året om. Kram

 31. Emilia

  Håller självklart tummarna för er! Följt dig sen innan ni flyttade till Göteborg och tittar in här dagligen! Du är verkligen en sådan inspiration och din ärlighet är verkligen imponerande. Förstår inte folk som tror du hittar på denna kris. Har man följt dig länge vet man hur öppen och ärlig du är. Hoppad verkligen att du kommer må bättre. Vill också bara säga att jag och min sambo funderar på barn och du är verkligen min förebild för hur jag vill vara som förälder. Verkar vara världens bästa mamma. Vet du funderade ett tag på att bli lärare. Är själv lärare och tycker det är världens bästa jobb. Tror du hade passar så bra som lärare då du verkar ha världens största hjärta. Men självklart ska du följa ditt hjärta och bli det du drömmer om. Men att jobba med människor känns som något du är menad för att göra. Haha vet inte riktigt vad jag ville med denna kommentar. Men vill bara säga tack för du är sån fantastisk människa och för din dagliga inspiration. Du förtjänar verkligen lycka så hoppas du mår bättre snart!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Alltså åh, tack snälla du <3 Vad fint att du skriver sådär, blir helt tårögd.. TACK! <3 Åååååh, vad kul att läsa!! Har faktiskt varit inne på det så kanske tar upp dom studierna igen någon dag. STOR kram till dig och din kommentar gjorde min kväll! <3

 32. Erica

  Jag har följt dig länge men har nog faktiskt aldrig kommenterat här på bloggen vad jag vet. Vad ledsen jag blir av att läsa att det inte är bra mellan er just nu, det är väldigt tråkigt. Jag kan berätta för dig i alla fall att du inte är ensam, även om det känns som det ibland. Finns det någon som kan se efter barnen om ni reser iväg bara ni två? För jag har för mig att du skrivit att ni inte har någon som helst möjlighet till avlastning? Kram

 33. N

  Hej!
  Nu spekulerar jag bara, men tror folk ( inte ok att ens tror det ) gällande pr-trick inte förstår vad problemet ligger. Man ser att ni båda hjälps åt hemma, att ni har egentid -saker som de flesta småbarnsföräldrar bråkar om mm och då kommer elaka kommentarer fram för man förstår inte. Det är fina bilder å kärlek i det man ser men så skriver du att det är tufft. Det är som att folk inte kan skilja på nätet o verkliga livet.

 34. M

  Jag håller verkligen alla mina tummar för att ni ska hitta tillbaka till varandra ❤️❤️
  Jag skulle verkligen verkligen tipsa på en weekend, sen vet jag inte vart för sånt är jag inte bra på.
  Men jag kan tänka på en mysig liten ort någonstans i världen där det inte finns något som ni kan bli distraherade av utan en mysig liten ort på ett mysigt hotell och bara vara Gabriella och Fjodor och inte mamma och pappa.
  Mitt tips kanske inte är världens bästa men det funkade för mig och min man. Det fanns inget att göra så vi tog långa promenader, badade ihop, fikade, satt på en park och bara va och där o då insåg vad det var jag föll för när vi blev tsm för snart 11 år och kände att honom vill jag inte bli av med 😅 vi är påväg att hitta varandra igen efter en låååååång kris
  Kram

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Tack snälla du för tips, pepp och råd. Underbart att läsa att det funkade för er. KRAM och skönt att ni är det, det ger mig hopp<3

 35. Jenny

  Men så hemskt att en del trott att det är ett PR trick!

  Jag önskar er all lycka och hoppas att ni hittar tillbaka till varandra, eller vilket som är bäst för er relation just nu. Kram!

 36. Jenny

  Hej Gabriella, jag känner inte dig eller F annat än genom din blogg. Men på nåt underligt vis känns ni som vänner eftersom jag följt er så länge(min bonusdotter som tipsade om bloggen för flera år sedan). När jag då första gången läste om att ni hade det tufft i relationen knöt det sig i magen, och hur konstigt det än låter finns ni ofta i tankarna för detta känns jobbigt fast jag som sagt inte ens känner er. Ni verkar ha det så himla fint tillsammans, ett sånt förhållande alla drömmer om men så får vi såklart bara se valda delar. Vad jag ville skriva var egentligen bara att det låter toppen att ni verkligen ger er en chans. Det är inte konstigt att det ibland knakar i fogarna men du är ju klok som en bok och ser ofta med stor klarhet på saker. Ni har byggt upp ett fantastisk liv, ni har två fina barn, ett nybyggt hus, du har blivit din egen. Jag vill att du verkligen klappar dig själv på axeln, jag menar du har ju jobbat hela hela tiden. Inte varit föräldraledig trots småbarn och långtidsamning som hur mysigt det än är, också är slitigt. Ni har fått en fantastisk liten tjej med hjärtfel, och oron man har för sina barn är ju bottenlös. Det är väldigt lätt att tappa bort parrelationen generellt i småbarnsåren(och vi kvinnor påverkas ju enormt av alla hormoner) och att då projicera sina negativa känslor på sin partner. Har också ett långt förhållande och det går verkligen upp och ner, ibland väldigt långa perioder som är tuffa men jag brukar när det är som tuffast ge förhållandet ett år, och alla gånger hittills har vi valt att fortsätta. Inget är såklart rätt eller fel, ville bara påminna om att ni verkligen kämpat och åstadkommit så otroligt mycket i så unga år. Vi kvinnor kan ju vara dåliga på att berömma oss själva, du är grym Gabriella och jag håller alla tummar och tår för att ni hittar tillbaka till varandra och får må bra. Kram Jenny

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Men åh, vad du är fin <3 blir så rörd. ALLTSÅ TACK!! Du förstår inte hur betydelsefullt det är att läsa det där.. TACK!! Får tårar i ögonen. Du är också grym och tack, tack, tack <3 uppskattar dina ord så mycket mer än du någonsin kommer att förstå. Ska spara din kommentar och läsa när allt känns jobbigt. KRAM!! <3

 37. Jessica

  Om ni vill resa iväg en helg (jag önskar nästan jag kunde ställa upp som barnvakt för älskar er två ihop och vill att ni ska ha tid tillsammans), då skulle jag rekommendera polen. Det är såååå fint, förhållandevis billigt med boende, mat och flyg, Budapest är också sjukt sjukt vackert tycker jag. Både Budapest och polen är kanske inte självklara destinationer för alla men så värt ett besök enligt mig. Amsterdam är också HUR FINT SOM HELST på hösten. Det är min absolut favoritstad av alla jag varit i, lite dyrare dock. Vill ni ha värme så så skulle jag rekommendera någon kuststad näre i södra Europa.

  Kram på er och var rädda om er för oavsett vad som händer så har ni ju ändå två fina barn. Ni kommer ha en livslång relation så va rädda om framförallt vänskapen och respekten för varandra ❤️

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Haha men alltså ååååh vad gullig du är <3 tack snälla du för tips och råd. Och tack för dom sanna orden, du har så rätt <3 kram

 38. Åsa

  Jag är förmodligen dum och naiv, men om du nu SKULLE ha diktat ihop er kris – vad skulle du ha vunnit på det? Få samarbeten med parterapeut och skilsmässoadvokat? Eller skulle det handla om sympatier? Nä, i så fall är jag stolt över att vara en naiv typ som tror att människor över lag är ärliga. Jag är övertygad om att det kommer att gå bra för er familj! Ni kommer alltid vara nära varandra, även om ni i slutänden skulle bestämma er för att gå isär. Kram

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Ja man kan ju undra, haha.. 🙁 Tack snälla du, det har du så rätt i. Vi kommer alltid att vara familj oavsett vad <3kram

 39. Katta

  Jag tänker att det låter jättebra att ni funderar på att åka iväg, ni behöver verkligen få vara bara ni ibland såå viktigt. Har förstått att ni inte har så mycket hjälp av familjen med avlastning men har ni kikat på att anställa nany för bara några timmar då och då? Träna tillsammans bara ni, gå ut och äta osv,. Ta in på spa och sov över nu i höst, supermysigt!

  1. Hanna W

   Jag tänkte i samma banor som Katta- iom att ni inte har någon familj som fungerar som avlastning eller bara barnvakt en kväll i veckan så ta hjälp utifrån! Hitta någon professionell som ni känner er trygga med och som barnen lär känna tillsammans med er innan ni lämnar dem. I början kanske det blir någon kväll i veckan men det är guld värt att få ha en dejt en tisdagkväll.

   Det är såklart inte alla som har ekonomin till detta men om ni har det så tror jag det kan vara det bästa att spendera pengar på.

   Sen måste jag skriva att jag vet ju såklart inte vad som hänt men att reagera med att bli osäker på sina känslor och vilja ha något annat efter allt ni gått igenom känns supermänskligt!

   Tror alla småbarnsföräldrar har det tufft i perioder men att ovanpå det ha ett sjukt barn att oroa sig för och att ha hjärtkontrollerna som en milstolpe som ger ångest inför varje gång- alla de känslorna måste komma ut på något sätt annars går man ju sönder! Och precis som våra älskade ungar tar ut sina humörsvängningar och testar gränser på sina föräldrar (för de är barnens stora trygghet i livet) kanske vi tar ut all vår frustration och sorg på den som står oss närmast och vi känner oss som tryggast med?

   Jag hoppas av hela mitt hjärta att detta är ett kapitel i boken om er, ett tråkigt kapitel som ledde till något gott och inte det sista kapitlet. Önskar er allt gott ♥️

   1. Gabriella Joss
    gabriellajoss

    Tack snälla du för tips, råd och pepp!! Ja, så är det nog absolut. Stor kram till dig och återigen tack för så varma och omtänksamma ord. <3

 40. Victoria

  London är en fantastisk stad! Afternoon tea där 👌 lycka till och hoppas att ni återfinner lyckan oavsett om det är tillsammans eller inte ❤ Kram

 41. Viktoria

  Ett tips på ett weekendresmål är Budapest, en fantastik stad och dom har fantastiska spa 😍 Hoppas ni hittar något bra ❤️

 42. Louise

  Håller alla tummar. Det är svårt att hålla gnistan vid liv. Speciellt när man har små barn. Men ta tid för varandra. Prata, berätta om era behov. Ge varandra tid. ❤️

 43. isabelle

  Håller alla tummar jag kan! Älskar er två. Även om man aldrig ska vara tillsammans om det inte känns rätt så hoppas jag så mycket för er skull. Ni är en helt underbar familj och jag har följt er så länge. Hoppas allt löser sig och att ni fortsätter att vara lyckliga oavsett vad som händer! ❤️❤️

 44. Rebecka

  Håller verkligen tummarna att det löser sig för er och att ni hittar tillbaka till varandra. Jag blir så inspirerad av er kärlek och har sedan jag började följa dig drömt om att ha ett förhållande som ert, stor kram till er! <3

 45. Fg

  Håller alla tummar o tår jag kan!
  Inte bara att ni ska hålla ihop, utan att det ska kännas bra och rätt för er båda på alla sätt o vis! Och för att nu ska kunna lösa allt oavsett vad!

  Du är fantastisk. Så fortsätt kämpa för att du och barnen ska må bra. Och Fjodor får kämpa för att han och barnen ska må bra. För då faller det på plats för er båda ändå.
  Lycka till med allt!!❤️

 46. Veronica

  Jag hoppas verkligen ni hittar tillbaka ❤️ Du är så stark, helt fantastisk och jag är så glad att jag har dig som inspiration ❤️

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss