Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

God morgon tisdag!

Hoppas att allt är bra med er.

Igår hade jag bästa dagen på länge. Har varit lite låg nu under helgen (trots att vi har haft en fin helg på många vis) men bestämde mig under söndagskvällen att nä, nu får jag försöka tänka positivt igen. Under gårdagen kände jag mig så jäkla stark och hade så mycket power i hela kroppen! Bestämde mig för att ha den inställningen när jag gick och la mig i söndags och när jag vaknade så påminde jag mig själv om det igen. Tycker det är helt fantastiskt hur mycket man faktiskt kan styra med hjälp av positiva tankar. Man kan inte styra alla situationer precis som man vill men man kan styra sitt egna tankesätt och sina val kring hur man väljer att hantera det man utsätts för.

Lite pepp och saker som jag försöker tänka när jag behöver komma in i mer positiva banor: 

  

Iallafall! Igår bestämde jag mig för vilken lägenhet jag skulle ha, bokade in tid för att skriva på alla papper.. Drog förbi BMW igen och gjorde dom sista tillvalen på min nya bil, skrev papper där också.. Kände att jag klarar precis allt jag vill göra och tar mig an och känslan var bara så himla skön. Vi hade ett jättebra möte på banken också under morgonen (älskar vår bankman, han är så grym!) och så fick jag hänga med Tove i ett par timmar med och skrattade så att jag fick ont i magen typ. Fattar inte hur vi kan ha så roligt tillsammans över precis allt och ingenting när vi dessutom ses typ varje dag. Så tacksam för att jag har henne! och hon får mig ALLTID på bra tankar när jag börjar tänka i negativa banor! Är jag ledsen så får hon mig glad. Finns typ ingen som lyckas så bra som hon med det, haha.

Och idag då.. Idag är det en annan känsla som fyller kroppen då Jolie har hjärtkontroll. Vaknade tidigt med en stor klump i magen och känner mig bara så liten. Jag håller verkligen tummarna för att allt ser stabilt ut och att vi inte får några dåliga besked. Hade varit för mycket att ta in nu mitt i allt känns det som. Och så är det ju så mycket andra känslor och tankar hela tiden just nu också., såklart. Och dom kommer fram lite extra mycket när jag på något vis känner att jag tappar min kraft och styrka. Låter kanske jätteflummigt men om jag känner mig svag över något så blir alla andra jobbiga känslor så otroligt mycket starkare. Men man kan inte alltid vara stark – så idag tillåter jag mg själv att vara just raka motsatsen till det.

Önskar er en jättefin dag. Stor kram!

 

Lunch och kaffe hos min bästa igår!

Och så blev det ett sent pass på gymmet. Tycker att det är så läskigt att gå hem efteråt men samtidigt så är det så mysigt med mörkret och att bara få rensa tankarna. Min bästa terapi är verkligen träningen och vägen dit och hem. Det är så viktigt att fylla sitt liv med saker som gör en glad och speciellt när man går igenom något tufft. Tycker att mitt humör blir så otroligt mycket bättre när jag tar hand om mig själv och lägger mer fokus på det som fyller mig med energi.

Kommentarer

 1. E

  Hej!

  Detta har inte med ditt inlägg att göra men du är ju så bra på att ge råd.
  Hur skulle du hantera att F pratar med en arbetskollega på alla sociala medier varje dag? På jobbet hela tiden. Om han köpte presenter till henne och inte kunde backa när han redan har ett förhållande? Om ni va tillsammans menar jag..

  Är nämligen i en sådan situation. Då jag inte vet om det är värt att kämpa mer eller helt enkelt ge upp.

  Mvh E

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Jag skulle nog ta upp det! Tycker att det låter jättekonstigt.. Ställ honom mot väggen och fråga vad det hela handlar om egentligen! Kram kram <3

 2. Karin

  Hej! Jag förstår att det måste vara tufft att separera och att känslorna går upp och ner. Bra att du lyckades styra dina tankar mot mer positiva. Det är inte lätt alla gånger. Sedan cirka ett halvår tillbaka har jag tvivlat mycket på om jag vill fortsätta med min sambo. Vi har ett barn ihop som vi älskar mest av allt, men mina känslor för sambon känns mer negativa och neutrala än positiva. Han vill kämpa för att få det bättre, men jag är tveksam till vad jag vill. Det varierar från stund till stund och dag till dag. Hur tänker du kring när man ska lämna eller stanna kvar? De saker som jag mår dåligt av i vår relation har i mer eller mindre utsträckning funnits ända sedan vi träffades för 9 år sedan.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Förstår helt <3 Jag tror att man bara vet när det är dags. Frågade också ALLA som hade separerat när det var dags att faktiskt göra det och alla sa "det kommer du att veta". Blev så irriterad på deras svar då jag inte alls ansåg att det stämde men jo, det gör det faktiskt. Till slut så vet man bara. Så var det i mitt fall iallafall. Lyssna inåt, lita på din magkänsla och följ ditt hjärta. KRAM <3

 3. Sandra Mårtensson

  Vet inte vad jag ska skriva för du har ju säkert fått så många “sådana här” kommentarer förut. Men jag gråter när jag läser din text. Så himla fint,känslofyllt och ärligt. Jag känner ju inte dig, men det är i alla fall känslan jag får när jag läser. Jag ska ha dig som förebild. Fler människor som du behövs i denna värld, fina fina människa<3 Tack för att du delar med dig och för att du är just du. Helt underbar ju!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Alltså underbara du.. Nu får jag också tårar i ögonen! TACK snälla snälla <3 största kramen till dig. Du är också underbar, glöm aldrig det. <3

 4. Nina

  Du ger mig den styrkan i vardagen som jag för tillfället behöver! När allt annat känns tufft runt omkring går jag in här och fyller på med positivitet, styrka och mod! Tack fina genuina Gabriella!❤️ Hoppas allt gått bra med Jolie idag!💕

 5. Cissi

  Det som nog fått mig att fastna för din blogg och hänga här under alla år nog är att du tänker och resonerar på samma vis som mig. Jag känner att vi är så lika, men ändå olika 🥰😃

 6. H

  Hej! Vilken lägenhet blev det? Är det en hyresrätt du ska flytta till? Annars är det väl budgivning osv innan en kan skriva papper? Eller det kanske inte är sådan åtgång på bostadsrätter i Umeå att budgivning behövs? Hoppas ni får positiva besked för lilla J.

 7. Carolina

  En fundering. Ni har ju haft alla pengar tillsammans. Inget ditt eller mitt. Hur fungerar det när du köper en bil och en lägenhet? Bodelningen kan ju inte vara helt klar än eftersom huset inte är sålt. Köper du då för gemensamma pengar?
  Blir bara nyfiken hur det fungerar rent praktiskt.
  Håller tummarna för att kontrollen går bra!

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Vi har skrivit på alla skilsmässopapper och det räcker så 🙂 sedan litar vi på varandra också, vi har jättefin relation. KRAM<3

 8. Kikki

  Hej, och jag beklagar att livet inte blev som ni hade hoppats men istället så önskar jag er alla fyra stor lycka inför allt som komma skall! ❤️

  Just grejen med att inte alltid vara stark är så viktig. Jag gillar inte ordet ”svag” i detta sammanhang. Man är inte svag för att man vissa dagar bryter ihop för minsta lilla.
  För mig innebär det bara att vissa dagar får man kämpa lite hårdare och man är inte mindre stark för det. Kanske till och med lite starkare som trots att det känns som att livet vänts upp och ner totalt så fortsätter vi att hoppas på att morgondagen ska bli lite bättre?

  Jag hoppas att allt går bra för Jolie idag och att ni får positiva besked och hoppas att dagen tar en god vändning och blir bättre, om inte så är det okej också. Kom ihåg det!

 9. StrongerLife

  Precis så tänker jag. Mindset is all. Med rätt tankesätt så kommer man långt i livet. Man kan inte ge upp på livet och lägga sig platt på golvet. Det ger inget. Men genom bra musik, bra texter med pepp och att omge sig av positiva personer eller händelser så kommer man långt.
  Mindset.

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss