Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Saker som jag vill ändra här hemma

Fick frågan för ett tag sedan om det är något jag ska ändra i huset nu när jag bor här själv – eller om jag kommer att ha kvar allting precis som vanligt. Jag kommer ha kvar typ allt som det är! Men några små saker som jag vill fixa nu inom det närmsta är: 

– Jag ska byta matta på övervåningen! Har spanat in en sååå fin som jag vill ha. Har velat ha den jättelänge men inte haft plats för den någonstans. Och nu när F tar med mattan i allrummet så blir det ju ett perfekt läge för mig att köpa en ny.

– Har beställt lite nya förvaringskorgar till barnens rum då några av dom som jag har där nu ska flyttas till F så småningom. Visar er sen! Dom är superfina.

– Jag ska byta ut lite kuddar i soffan på övervåningen. Vill ha in lite mer beige/natur och vitt där.

– Har framkallat massor med nya bilder så ska få upp lite sådant snart igen. Tog ju bort allting när vi höll på att sälja huset och nu ska det såklart upp igen.

– Drömmen vore att byta ut matstolarna till sådana som jag har inne på kontoret.. Men skulle vilja ha med rottingsits istället, Dom kostar dock en hel del och jag är inte så sugen på att lägga ut pengar på det just nu. Men lite längre fram kanske!

– Som jag skrev i förra inlägget så ska jag pyssla på lite i sovrummet. Men det blir mest småfix för att göra det lite mer ombonat.

– Jag ska inom kort få upp en duschvägg i badrummet nere. Känns som att det är på tiden, haha.

– Köpa gardiner till kontoret, få upp en ampel med någon fin, klättrig växt i taket och ordna med mer detaljer. Har verkligen inte hunnit med allt jag önskar där inne men är så peppad på att ta tag i det. Ska upp med en superfin hylla i marmor också som bara ligger och väntar på att jag ska skruva upp den. Får se om jag lyckas göra det själv men jag tror nog att det ska gå bra!

Kontoret just nu: 

Älskar verkligen denna monstera. “monkey mask”. Hur fin!? Tycker den är väldigt lättskött också vilket är ett stort plus.

Vad skulle passa när det kommer till gardiner här inne? Tipsa mig gärna! =) 

Kommentarer

 1. Louise Karlsson

  Sammetsgardin gör ett rum väldigt ombonat och varmt. Antingen en grå eller en färg som du gillar typ senapsgul. Köp takskena att hänga i blir så snyggt. Är det de två fönsterna man ser som finns i kontoret? Ha bara i DDT vänstra och ha mer blommor och kanske krukor i samma färg som gardinerna.

 2. Lea

  Hej Gabbi! Jag och min man håller på och försöker göra barn (precis börjat). Jag undrar lite kring graviditetsillamående. I vilken vecka blev du dålig och hur länge höll det i sig? Hur lång period var det som värst för dig? Och vad är dina bästa tips? Jag befarar att jag kommer bli väldigt illamående då jag är känslig mot medicin och på det lätt åksjuk (hört att man ska vara känsligare då). Är du lätt åksjuk? Hade din mamma samma illamående? hört att det ska vara ärftligt. Är spyrädd därav mina frågor 🙂

 3. Carina

  Jag tycker du ska fortsätta i natur toner. Jordnära färger. Men jag hade tyckt att den fina gröna som är så behaglig hade varit fint på gardiner på kontoret. Så fint du har det😃

 4. Christina

  Åhhh så fint det kommer att bli! Det är så roligt med inredning. Hissgardiner tror jag skulle bli jättesnyggt! I linne kanske?! Stor kram och lycka till! /Christina 💓😊Det är svårt att skicka kommentar. Det står tack men sen finns den inte för.

 5. Elin

  Hej Gabriella! Jag har förstått att ni läser mycket böcker för barnen, så roligt och bra! Jag undrar därför om du har tips på några böcker som både innehåller en berättelse och fakta. Alltså inte bara en påhittad saga utan en saga där man även väver in fakta. Hoppas att du förstår vad jag menar 🙂 Kram

 6. Christina

  Roligt med lite olika projekt! Så kul också att fixa med inredningen. Fint att få in så mycket ljus som möjligt, så mitt förslag är hissgardin (i linne kanske). Lycka till. Blir så inspirerad och peppad till sinnet när jag läser din blogg! 👍🥰Christina

 7. Anna ed

  Ett tips när man är mörkrädd om ensam hemma. Köp gardiner så du kan dra för att fönster på nedervåningen. Ingen kan se in – du kan inte se ut. Det underlättar för mig iaf 🙂

 8. Hanna

  Hej Gabriella!
  Så fint på kontoret, du skulle lätt kunna ha ”bambu rullgardin” vet inte korrekta ordet🙈 även vanlig vit rullgardin eller senapsgula gardiner i någon snygg färg. Kan vara svårt att få till men förhoppningsvis hittar du något spännande😃 älskar rotting stolar! Granit har ju en så fin, nästan ”fåtölj liknande”.

 9. Carina

  Såå fint …… undrar lite när inlägget om presenter / julklapps tips kommer ??? Har en 4 åring här hemma jag skulle vilja få ideer till julklappar,

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss