Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Fixa till min navel

Jag har ju ett pyttelitet navelbråck sedan mina graviditeter. Det syns typ nästan inte alls men jag känner det om jag petar precis i naveln. Idag tog jag äntligen tag i att åka till en kirurg och kolla på det och han sa väl att jag egentligen mest troligt aldrig kommer att ha problem med det då det är så pass litet och även att det fortfarande kan bli ännu mindre då Jolie inte ens är två år. Det är cirka 1,5 cm stort på mig iallafall (han kollade med ultraljud) och det går att ordna rätt så enkelt med en liten operation och lokalbedövning. Och då kommer naveln att både kännas och se ut precis som den gjorde innan jag blev gravid. Det blir rätt skönt att fixa det och jag tänker väl mest på att det är bra inför framtiden ifall jag skulle bli gravid igen eller för att undvika att det skulle hända något som gör att jag behöver operera det akut. Det kan nämligen hända och det känns inte jätteroligt ifall det skulle bli så + att man ofta får rätt fula ärr då osv. Nu när jag ska fixa till detta så kommer man att lägga snittet i naveln så att det inte kommer synas alls (i och med att naveln också blir lite djupare igen när man syr ihop det) och han som jag ska göra det hos är hur duktig som helst vilket känns tryggt. Resultatet kan nämligen variera en del beroende på var man opererar sig! Jag har mest dragit mig från detta för att jag inte har haft lust att ha några synliga ärr på magen så det känns skönt att det går att lösa utan att jag behöver få det.

I januari är det iallafall dags! Känns så himla bra att kunna fixa detta nu så att jag slipper oroa mig eller tänka på det mer sedan =)

Jag minns den här dagen och kvällen som bilden togs så tydligt. Var gravid med Jolie i magen (i rätt så tidiga veckor) och det var typ denna kväll som min navel verkligen ”poppade” ut. Jag googlade lite och insåg att det faktiskt var navelbråck jag hade fått och var såååå ledsen (tänk alla hormoner). Skämdes jättemycket och grät och tyckte att det var så hemskt. Känner mig rätt fjantig såhär i efterhand men det var jobbigt då.

Kommentarer

 1. Emma

  Jag har också som du beskriver. Aldrig ont, men tycker ändå att det hämmar mig på ett sätt som är svårt att förklara. Mitt bråck är bara några millimeter, men jag har ändå fått för mig att navelbråcket hindrar mina magmuskler från att gå ihop ordentligt. Jag tänker konsultera en fysioterapeut till att börja med. Känns tråkigt att det råder så stor okunnighet inom vården gällande mammors eftervård. Tar gärna del av din upplevelse efter operationen! 😊 ❤️

 2. Johanna

  Till mig sa läkaren precis motsatsen, att jag inte skulle operera om jag ville bli gravid igen då det kommer vara svårt att fixa till igen sen. Och att det högst troligt kommer brista igen. :/ har du ont av ditt navelbråck?

 3. Angelica

  Oj! Jag har också navelbråck och det kan göra ganska så ont emellanåt men har liksom aldrig tänkt att man kan fixa det… och nu läste jag om bristningen, då blir man ju nästan rädd 😐 framförallt i och med att jag är gravid igen.

 4. Anne

  Man brukar bara operera navelbråck om man han har symtom, alltså smärt- attacker. Eller om det blir inklämt förstås. Jag opererade mitt efter tredje barnet då jag ofta hade ont. Har svårt att tro att det inte kommer att bli något ärr dock. Risken för inlämning under en framtida graviditet är nog inte särskilt stor, det kan också brista igen när man blir gravid även om det opereras etc. Hade jag inte haft så ont hade jag aldrig opererat det!

 5. Magela

  Jag fick en akut navelbråcksbristning och fick sövas ner och skäras. Har idag ett långt ärr på drygt 5-10cm som är så fult 😔 önskar jag tog tag i mitt också när jag hade chansen och folk sa till mig…

 6. Linda

  Hej 💖 vars ska du operera dig och hos vem? Behöver tips på bra kirurg för ett bråck jag också fått av graviditet…. som jag gruvar för…. kramar Linda

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss