Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

+/-

– Jag är så less på att raka mig, vaxa mig och epilera mig. Det tar så mycket tid och är så tråkigt. Hatar ju att ha hår på kroppen men hatar också att ta bort håret hela tiden. Ni som har provat att ta bort hår med laser – funkar det? Rekommenderar ni det? Dela gärna med er! Enda problemet som jag ser i det är att man måste vara relativt blek när man gör det då lasern reagerar på pigment, haha. Vet inte om jag vill gå runt utan BUS i flera veckor.. =) Men kanske är värt det i slutändan? Och om jag börjar nu borde jag ju vara helt hårfri i sommar!?

– Tro det eller ej men jag har varit så dålig på att äta frukt nu på slutet. Har typ inte ätit en enda frukt på en och en halv vecka!? SÅ olikt mig!? Vet inte ens varför jag skriver detta då det är SÅ onödig och töntig information.. Men det är bara så olikt mig och jag blev typ chockad när jag tänkte på det och insåg att det var så? Haha..

+ Ni anar inte hur peppad jag är på att få komma fram till Göteborg i helgen! Det är min absoluta favoritstad här i Sverige och jag kan många gånger ångra att vi flyttade tillbaka till Umeå igen. Är på något vis glad att vi gjorde det också men Göteborg kommer alltid att ha mitt hjärta.

+ Ska möta upp min redovisningskonsult i Stockholm och ta emot lite pärmar och papper. Kan fortfarande inte förstå ibland att jag har mitt egna och att jag får arbeta med det jag älskar mest här och nu. Samtidigt är jag så redo att plugga och göra något mer och något större. Måste bara komma fram till exakt vad jag vill innan jag kan sikta in mig helhjärtat på det. På bilden nedan hade jag tagit på mig tights och myströja för en jobbkväll i soffan med att gå igenom bokföring och sedan åka iväg och posta den. Minns att jag i början inte förstod alls hur man skötte saker och ting och nu har jag fått in det på rutin. Så glad att jag vågade ta steget till ett eget AB. Det är ett av mina bästa beslut någonsin.

+ Hade en så mysig kväll med kidsen. Frågade vad dom ville äta och dom ville ha korvstroganoff så det gjorde vi. Det är en av mina bäst, snabba vardagsrätter så klagade inte. Myste, läste bok, badade, lyssnade på tandborstsången och gjorde dom redo för natten. Älskar att natta dom också. Ställer alltid larm typ 45 minuter framåt och somnar till för en stund. Det är nog därifrån jag får min energi till att ta tag i tusen saker nr dom väl sover sedan, hehe.

+ Har så mycket fint som ligger framför mig nu. Och så mycket fint att leva i precis här och nu. Har så mycket att längta till och se fram emot. Mycket planer, mål och drömmar. Blir så inspirerad av mitt egna liv. Haha.. Så sjukt det låter. Kan man säga så!? Känner mig så peppad och njuter verkligen av varje dag.

+ Jag ska göra en tatuering nu i helgen och är galet peppad. Ska täcka över namnet på min arm som jag gjorde som 18-åring innan jag gifte mig. Det jag har tänkt tatuera är en ros och en pion. Det är mina absolua favoritblommor i hela världen. Det blir en blomma per barn och dom kommer att symbolisera Jason och Jolie. Det känns också fint att det blir en cover up med mening och betydelse. F är ju pappa till barnen och då blir det ju lite som att blommorna kommer från hans namn = barnen är från honom. Så det känns ändå väldigt fint  att täcka en meningsfull tatuering med en annan tatuering som betyder mycket.

+ Det går så himla bra för min lilla tjej på föris! Är så stolt över henne och allt hon är och kan. Pratar så mycket, busar, tar för sig, älskar att pussas och kramas. Jag har verkligen världens finaste dotter! Kolla bilden här nedan. Jag dog söthetsdöden när jag såg den, haha. Kolla kinderna!? Orkar inte. Båda mina kids har varit så knubbiga och jag älskar det.

– Barnen har SÅ mycket leksaker. Och då har vi ändå delat upp allt också i samband med skilsmässan. Kan man ge bort till förskolan? Eller är det konstigt? Känns som att dom hade kommit till god användning där!

+ Igår fick jag bli fin i håret igen och blev som vanligt SÅ bortskämd av bästa Amanda. Så nöjd som alltid också. Så lyx att ha en vän och min frisör i samma person. Är alltid så mysigt att få komma dit och babbla, dricka kaffe och bli fin.

Här är alla produkter som vi använde i mitt hår igår. Fick också prova ett detox-schampo igår som kändes som mint och tandkräm i hela hårbotten, haha.

Lockarna blir bara såhär ”pryda” efter ett frisörbesök. Lockar jag själv så är dom överallt och så ostyriga.

Köpte med mig nya produkter hem. Var 20% så passade på!

Hur gosigt att man får låna tofflor under tiden som man får sin behandling? Älskar känslan av att man är hemma hos någon när man kommer till FORMA. Älskar Matilda och Amanda och älskar bara allt. Bästa, bästa, bästa och det säger jag från hjärtat. Finns ingen annan salong jag någonsin kommer att gå till så länge FORMA finns i stan.

Kommentarer

 1. Charlotte

  Ett tips! Lämna in leksaker, kläder mm till en secondhandbutik som jobbar med något du kan tänka dig skänka pengar till.
  Grejerna blir sålda och använda igen och pengarna går vidare till välgörande ändamål. Annars kan du skänka till BVC, kvinnojour mm finns många föräldrar i Umeå som inte har möjlighet att köpa som vi kan. (vill du veta mer så kan jag guida dig).
  Hos oss får barnen hjälpa till att rensa innan jul, en påse med trasigt och en som skall skänkas bort, fint att se dom tänka till.

 2. 2

  Har gjort det med leksaker men frågade först, sen fråga jag om dem behövde extra kläder då vissa barn ej har med sig. De ville dom. Så gav kläder, regnstövlar, regnkläder och dom vart så lyckliga och markera förskolans namn direkt så dem kunde låna ut åt barn vars föräldrar glömt 😊

 3. Nina

  Hej!
  Angående laser mot hår så skulle jag inte rekommendera det. Jag gick typ 11-12 gånger och inget slutade växa. Sen beror det kanske på vart man går men nej, det funkar inte. Hoppas du hittar en lösning 🙂 Kram

 4. Mmm

  Jag har olivfärgad hy och mörkt hår och har lastat mig i Umeå(estetic). Rekommenderar starkt då jag idag är hårfri. Man får gå ca 1-2 ggr per år och lasra de trilla som växt fram men verkligen värt att vara hårfri

 5. Lisa-my

  Hej! Ett tips är att skänka till barn avdelningen och lekterapin, var guld värt att få leka med ”riktiga” och fina leksaker när jag var inneliggande som barn!

 6. Sophia

  Hej fina Gabriella!🌺
  Du kan absolut kolla med förskolan om de vill ha lite leksaker.
  Jag vet att när jag och min storebror hade gått klart på förskolan och inte lekte med pussel, hopprep, dockor, bilar osv så frågade vi om den avdelning vi gick på på förskolan ville ha de sakerna och det ville dom.
  Vet till och med att dem leker med det än idag och att det fortfarande är uppskattat så det är kul när man kan ge bort det till ett ställe som förskolan där man vet att det kommer till användning än idag (är 20år nu)🤗
  Kram❤️

 7. Emelie

  Kollar din blogg ofta och tycker du ger en sån insperation. Du är verkligen så duktig med det du gör. Skulle gärna vilja att du delade med dig av hur du gör och vilka produkter du använder för att se så brun och fin ut.

 8. Johanna

  Fråga fröknarna på barnens föris om de vill ha utrensade leksaker, de lär med all säkerhet säga ja! Jag har gjort så ett par gånger till mina barns förskola och både fröknarna och barnen blir glada över nya saker 👍😃

 9. Lisa

  Jag håller på att göra permanent hårborttagning med laser och det blir ett bra resultat men det går tyvärr inte fort. Eftersom håret växer ”i olika perioder” så gör man laser var sjätte vecka så tror tyvärr inte att du blir klar till sommaren. Jag började i maj förra året och har gjort 7 behandlingar nu i armhålan och mellan benen, sen beror det på hur många behandlingar du behöver såklart men räkna med ett år i alla fall 😊 kram

 10. Alexandra

  Tycker du ska höra med förskolan om de vill ta emot leksaker! Vissa tar tacksamt emot medan vissa inte får ta emot pga olika miljöregler. Är så olika, men skadar verkligen inte att fråga! 😃

 11. Jenny Anttila

  Förskolan ta nog gärna emot leksaker och annat urvuxet. Har gjort så när jag hade mina på förskolan. Gav dem väldigt mkt och det blev så uppskattat.

 12. Maria

  Jag har gjort laser behandling på mina lår och bikini linjen och kan säga att jag är jätte besviken över resultatet. Hon som jag gick till sa att jag med all säkerhet skulle få bort håret då mina hårstrån inte ansågs för ljusa för behandlingen. Så efter att ha betalat 8000 kr för ett behandlingspaket så trodde jag att jag skulle se resultat och att håret skulle ha minskat men till min besvikelse kan jag säga att håret har minskat ytterst lite, måste fortfarande vaxa mig. Vet att det kan kräva typ 10 st behandlingar men jag har gjort 5 st och kan inte se så mycket resultat 😕

 13. Olivia

  Angående laser, gjorde det för flera år sedan, typ. 7 behandlingar. Är idag lika hårig som innan 🙈 något glesare men fan inte värt de pengarna. Man skulle inte äta p-piller, inte bli gravid osv för det bidrog till att håret kom tillbaka. Alltså inget jag skulle rekommendera..

  kram

 14. Sanna

  Med laser brukar man rekommendera mellan sex till åtta veckorna mellan behandling och så du får nog lägga på några veckor till än fram till sommaren. Beroende på område, hårkvalitet och reaktion behövs minst mellan fem och tio behandlingar ibland mer.

 15. Josefin

  ÄLSKAR såna här lättsamma och ”ointressanta” listor. Haha så sluta inte. Vart är din underbara tröja från på första bilden?

 16. Maria

  Svar på flera frågor:

  Jag provade laser i nedre regionen (hehe) 7 gånger men det tog tyvärr inte på mig så det var tyvärr pengar rätt i sjön. Jag är blond och hon som gjorde lasern sa att det tyvärr inte tar så bra på blonda hårsäckar. Gå till en klinik och be att få ett testprogram.

  Angående att skänka leksaker till förskola. Förkolor jag jobbat påtar gärna emot leksaker men däremot måste förskolors leksaker uppfylla en hel del krav i form av hur lätt det är att skada sig på leksaker. Fråga förskolan om de är intresserade och isf av vad alt om du kan ta med dig en kartong så kan de välja därifrån.

 17. Erika

  OM nu förskolan skulle ta emot ( vilket jag inte tror) så berätta inte för barnen att ni ska ge bort leksaker till förskolan. För då kommer de
  Antagligen säga till alla barn ”nä ni får inte leka med mina leksaker” 😅😅

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss