Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Onsdag och är det ett riktigt jobb?

Hej fina och hoppas att allt är bra med er!

Jag mår toppen och är peppad på dagen. Får tillbaka barnen idag också och ska passa på att jobba bort så mycket som möjligt nu på dagen. Fick en kommentar igår när jag hade skrivit att jag hade jobbat mycket dagen innan att ”mitt jobb inte är ett riktigt jobb”. Och väldigt passande till det så läste jag fina Paulas inlägg om arbetet med sociala medier som hon skrev under gårdagen. Tycker att hon förklarade vårt jobb väldigt bra. Jag har alltid sagt att mitt jobb är ett riktigt lyxjobb men det ÄR också ett arbete. Det är sjukt mycket jobb dessutom och jag arbetar faktiskt mer timmar nu än vad jag någonsin har gjort trots att jag jobbade heltid + mer därtill tidigare i livet och innan jag fick Jason. Nu när jag dessutom har ett eget AB och inte är anställd så kräver det ännu mer av mig. Jag driver ju liksom ett helt företag och är både fotograf, den som redigerar, den som skriver, den som publicerar, den som drar i alla trådar, sköter all mailkontakt, bokför, planerar, inspirerar och lägger upp mina dagar. Tycker att detta yrke är så himla häftigt på så många vis och jag är galet tacksam att jag får göra det jag älskar mest i världen precis här och nu. Sedan vill jag väldigt mycket mer också men det vet ni ju redan. Ser fram emot att utbilda mig nu inom kort. Men ja, det är ett jobb precis som alla andra. Och jag tycker att det känns bra att det har börjat bli allt mer accepterat bland andra människor nu med årens gång.

Såhär skrev Paula i sitt inlägg:

”–Mitt jobb inkluderar arbetsuppgifter varje dag. Även på kvällar, helger och semestrar

Mitt jobb ger mig en verklig lön varje månad som jag betalar räkningar och handlar mat med

Mitt jobb är brett och jag tjänar pengar på olika sätt men månadsvis skriver jag på riktiga avtal där jag med min signatur lovar min insats på olika sätt

I mitt jobb är jag min egen kollega, chef, kreatör och planerare

I mitt jobb får jag konstant ny lärdom om media, strategier och journalistik

Mitt jobb ger mig möjlighet till att själv välja HUR mycket jag vill jobba och mina val styr min inkomst

I mitt jobb får jag utlopp för något jag brinner för. Jag trivs med att arbeta inom kommunikation

I detta nu arbetar jag mot ett verkligt, riktigt bokkontrakt

Jag tar mitt jobb på fullaste allvar och lägger ner oerhörd tid och planering”

Jag skriver under på varje punkt förutom att jag inte arbetar med ett bokkontrakt. Har dock lite annat större som känns kul på gång som jag kommer att dela med er så snart jag vet mer och så snart allt är spikat. Vill ni läsa Paulas inlägg kan ni förresten göra det HÄR.

Idag ska jag plåta hela förmiddagen för ett samarbete som jag gör ihop med Puma och Intersport. Ska också hinna med ett pass på gymmet. Önskar er en jättefin dag. Stor kram!

Igår handlade jag lite nya städgrejer och här är lite av det jag köpte. Är det bara jag som går igång på sådant här? Tycker att det är så himla kul, haha.. Älskar ju att städa så att gå runt bland alla olika städprodukter inne på Ica gör mig typ genuint lycklig i själen.. Så sjukt, i know.

Jag hatar ju att hålla på med loppis och sådant då det tar så mycket tid men har så många vänner som gör det hela tiden och blev lite pushad till att haka på dom igår! Så sagt och gjort! Skaffade mig ett eget bås. Så himla jobbigt att märka upp allt och hålla på men med bra sällskap så gick det faktiskt helt okej. Så glad att jag blev ”tvingad” såhär i efterhand =) Och vet ni? Jag tänkte faktiskt skänka pengarna till hjärt & lungfonden eller till  hjärtebarnsfonden. Tänker att det ändå ger mig motivation till att köra dit alla grejer som jag har i förrådet som ändå bara tar plats och som jag aaaaldrig kommer att använda. Annars hade jag bara dumpat allt på Röda Korset typ. Men kul att få göra något för forskningen och speciellt för något som jag själv brinner för då Jolie som ni vet är född med hjärtfel.

Var inte min dag med barnen igår men hämtade dom ändå och tog med dom till MAX för middag. Och så blev det glass till efteråt såklart. Så mys!

Kommentarer

 1. Matilda

  Måste fråga om du eller någon annan i kommentarsfältet, liksom jag, tom har en ”färgpalett” för städskåpet? Förhoppningsvis är jag inte helt ensam om detta beteende. Haha.. Grått och vitt har jag i alla fall! 😂
  Vill gärna läsa mer städning, tycker det är så intressant!

 2. Anna ed

  Om det är nåt som ger mig Flow så är det att städa, rensa och organisera.

  Min drömhelg tar sambon barnet och åker iväg så jag bara får städa och dona på i min ensamhet (tragiskt) hahaha 😂

  Brukar också städa och rensa i ”smyg” för min sambo skulle tycka att jag är störd om han visste hur mycket jag håller på egentligen. Ibland kan han komma på mig mitt i natten sitta och rensa typ strumplådan. Jag bara måååste innan jag går och lägger mig..

   1. Anna ed

    Ett tips är att hålla bikarbonat på sängmadrassen då och då. Sååå tillfredsställande att se hur pulver klumpar i hop sig av all fukt och skit i madrassen. 😮 Känns sååå fräscht efteråt 🙂

 3. Ann

  Hur tänker du omkring städprodukter och miljön? Såg att det var Bra miljöval på produkterna du köpt. Var det ett medvetet val eller att du tycker att Grumme städar bra?
  Använder du typ bikarbonat olikn när du städar? Om du gör det, kan du inte skriva lite om det och ge bra tips. Överhuvudtaget bra städtips.
  Ha en bra kväll!

 4. Britt Marie

  Jag älskar oxå att städa. Köpa olika rengöringsmedel jag har mani. Har du provat swiffer den är bra engångsdukar till. Använder den på väggarna perfekt att få bort vägg damm.

 5. Ellen

  Har en liten intressant fråga, du har tidigare sagt att du fick ditt genombrott med bloggen när du var gravid med jason väl? Vad tror du var anledning till att du fick genombrottet?

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Att jag blev gravid och folk älskar att läsa om graviditeter 😀 hade en halvstor blogg och instagram redan innan dock, kram

 6. Fia

  Haha, du är långt ifrån ensam, bästa som finns är när såpan är slut och måste beställa ny 🙈. Städa är ju så roligt 😂

 7. Johanna Grahn

  Jag blir också orimligt (och obehagligt) exalterad av städavdelningen i affären, kan gå runt där i timmar typ. Är så glad att vi precis köpt ett stort hus som jag kommer kunna städa hela dagarna?! Vem är man ens…

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss