Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntTräning

Träningen just nu

Jag har ett sådant flyt i träningen nu! Tycker att det känns så bra att vara igång och jag mår verkligen så himla bra av det, känner mig starkare och för det mesta piggare och mer klar i huvudet.

HÄR har jag skrivit mer om allt gällande träningen och vad jag märker för skillnad på kroppen osv.

Vet att många vill ha mer tips om hur man kommer igång och ska tänka och mina allra bästa tips är: 

– Se till att gå till gymmet och var inte för hård mot dig själv! När du väl är på gymmet så måste du ju träna. Är mycket lättare att tappa motivationen när man ex. ska träna hemma på yogamatta. Slutar alltid med att man börjar göra något helt annat då det finns så mycket annat att lägga fokus på hemma. Brukar också alltid tänka att ”all träning är bättre än ingen träning”. Ibland blir passen jättebra och ibland blir dom rätt dåliga men jag fick det ju gjort iallafall. Man kan inte alltid vara på topp så att inte trycka ner sig själv är viktigt för att behålla motivationen. Höj dig själv istället. Du är grym som orkade ta dig till gymmet!

– Planera in träningen! Den blir inte av om man inte gör tid för den! Jag brukar alltid planera upp min dag kvällen innan så att jag har koll på vilka tider jag kan vara på gymmet. Ibland har jag bara 35 minuter att träna på och ibland hinner jag vara på gymmet i en och en halv timme. Men jag planerar alltid in tiden så att jag har koll på vad jag har att röra mig med.

– Var realistisk och sätt upp mål för dig själv! Man behöver inte träna varje dag och hela veckan. När man har planerat att man ska träna jättemycket och sedan låter bli så tappar man ju plötsligt all motivation och låter bli helt istället. Så var realistisk och planera in så många dagar i veckan som känns rimligt. Och sätt upp mål för dig själv! Att ha mål motiverar mig och det kan vara allt från att klara av att ta tyngre vikter till att få mer muskler på benen eller känna mig starkare i armar och axlar. Finns så mycket mål som man kan sätta upp för sig själv som gör att man orkar pusha sig själv lite extra. Hade jag inte haft några mål hade jag nog inte orkat träna över huvud taget tror jag. Så det är viktigt!

– Ge det tid och var extra fokuserad i början! Tyckte att det tog cirka 6-8 veckor för mig att börja få synliga resultat som kändes i kroppen. Om du är extra fokuserad i början och pushar dig själv till att faktiskt gå till gymmet så kommer du att få in rutinen så småningom och VILJA gå till gymmet. Så det är första tiden som är mest avgörande enligt mig. I början släpade jag mig dit och tyckte mest bara att det kändes jobbigt. Idag är det som ett beroende och något otroligt viktigt för mig. Jag vill dit hela tiden och längtar alltid efter morgondagens pass när jag precis blivit klar med dagens. Man hittar dit till slut men man måste ge det tid. Och då krävs det nog lite extra fokus i början för att ta sig över den tröskeln.

– Hitta dina basövningar och kör på dom! Då vet du alltid vad du ska göra på gymmet. Sedan är det ju kul att prova nytt med men det är tryggt och enkelt att ha några favoriter som alltid fungerar så att man slipper fundera så mycket. Finns ju SÅ mycket övningar och jag har iallafall valt ut mina favoriter och kör på dessa! Tar in nya övningar i min träning då och då men satsar mest på att få in bra teknik och orka ta tyngre på dom som jag gillar mest. Tycker att det tar ett tag att få in rätt teknik på det mesta också dessutom! Så att det verkligen tar rätt och känns ordentligt.

– Och var hittar man då övningar? Kolla instagram säger jag! Finns SÅ mycket inspiration och grymma videos av duktiga människor som delar med sig av allt från teknik, övningar, tips, hur man ska göra och inte osv.

Allt detta är ju såklart olika för alla men det är såhär jag tänker! =)

Några frågor som jag har fått nu på slutet som är kost/träningsrelaterade: 

Hur äter du just nu? 

Känns som att jag äter hela tiden och jättemycket. Brukar äta en liten frukost med barnen (typ två kokta ägg eller lite kvarg eller yoghurt) och  så äter jag något mer efter att jag har lämnat dom på förskolan. Äter sedan mellis och lunch + en gainer någon gång under dagen. Och så middag med barnen + en middag nummer två efter att barnen har somnat. Är alltid superhungrig på kvällen där mot 20-21 och då MÅSTE jag ha riktig mat. Räcker liksom inte med fika! Brukar göra något snabbt då och oftast blir det tacos eller typ ris med något till + sås och sallad eller rester.

Annars brukar jag försöka undvika socker på vardagarna men blir jag sugen så äter jag! Hindrar aldrig mig själv från fika, godis och annat om jag faktiskt är riktigt sugen. Oftast finns dock inte suget där. Ju mer jag har tränat ju mindre sug efter ohälsosam mat och socker har jag haft. Tror att det går lite hand i hand det där mest kost och träning. Förut var jag sötsugen varje dag men nu vill jag mest äta mat när jag blir sugen på något. Känner mycket mer hungerkänslor än förut också och då bör det tilläggas att jag alltid har älskat mat och ätit väldigt mycket. Men ja, jag äter det jag är sugen på när jag är sugen men oftast blir det bara sötsaker på helgerna. Samma sak med gluten! Jag mår så himla mycket bättre utan det och ska nog kolla upp om jag är typ glutenintolerant. Min kropp mår så mycket bättre utan socker och vetemjöl i överlag och jag märker extremt stor skillnad på när jag åt det varje dag och nu när det inte blir lika ofta. Förut hade jag ofta problem med svullen mage och sår på tungan som kom och gick men nu finns inget sådant längre. Väldigt skönt!

Hur kan ett mellanmål se ut? 

– Fröknäcke med smör, ost och grönsaker

– Äggröra med typ tre ägg, en sked crème fraich eller lite grädde + salt, peppar och chiliflakes

– Två kokta ägg och en avokado med örtsalt

– Kvarg med hallon, blåbär och/eller granola

– Bananpannkakor (två ägg + en banan och steka i smör) med varma hallon och kanel

Anser du dig själv vara duktig inom träning och kost? 

Det beror på vad duktig innebär! Jag tycker inte att jag är proffs men jag kan absolut en del. Har lärt mig med tiden och är väldigt intresserad så läser på mycket om både mat och träning. Främst kost! Tycker det är intressant att läsa på framförallt om antiinflammatorisk kost och fördelar med olika livsmedel, vad dom gör med kroppen osv. Ju mer jag lär mig ju mer vill jag lära mig. Och jag har blivit mer och mer mån om vad jag stoppar i både mig själv och barnen.

Har du något träningsschema eller kör du bara? 

Jag kör faktiskt bara. Delar aldrig upp så att jag kör bara överkropp eller bara ben men brukar försöka variera mig lite och är jag trött i någon muskelgrupp så får den vila. Jag tränar ju inte med så extremt tunga vikter att jag blir helt slut i musklerna utan kör mycket kroppsvikt, lättare vikter på överkroppen och upp till 70 kg på ben/rumpa som mest. Känner efter i kroppen vad som känns bra och ibland kan jag köra ben/rumpa två dagar i rad men då väver jag också in exempelvis lite mage och rygg utöver det en av dagarna. Så jag blandar och lyssnar på kroppen! Blir mycket helkroppsträning varje dag för mig. Det funkar fint för mig =)

Två favoritböcker just nu: 

Och ett favoritmellis just nu:

Detta är alltså en avokado med lite creme fraich, massor med örtsalt och chiliflakes. Så sjukt gott, tips! 

Kommentarer

  1. gabriellajoss

   Oj jag minns faktiskt inte 🙁 har skrivit det på bloggen när jag precis fick den men kommer inte på det nu.. KRAM <3

 1. Sindy NİLSSON

  Vad fint av dig att skriva det här inlägget! Shit vilken rumpa du har fått!! wow blir avis. Känns som att du sätter muskler väldigt fort! jag vill verkligen oxå komma igång med träningen, min kropp är inte den snyggaste efter graviditeten, jag känner mig inte bekväm :/

 2. Amanda

  Hej. Tänk på att du ska kolla om du har celiaki att du måste ha gluten i kroppen under utredningen. Celiaki är som du säkert redan vet en sjukdom inte en intolenas som tex lactos

 3. Johanna

  Kan inte du vlogga när du åker utomlands nu med barnen? Älskade att följa dina vloggar de tidigare gångerna ni har varit utomlands! Kram❤️

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss