Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntTräning

Träningstips

Har börjat använda denna maskin lite annorlunda och gör höftlyft med den. Tycker den kommer åt helt sjukt bra och det bränner så mycket i rumpan. När jag kör höftlyft med stång så brukar jag köra mellan 45-55 kg men med denna kan jag pressa på ordentligt och gå upp mot 75 kg. Så det blir dagens träningstips från mig. Vet att dom flesta tränar hemma just nu och det gör jag med för det mesta. Men försöker ta mig till gymmet då och då för att kunna använda lite tyngre vikter. Anpassar mig för att se till så att det är så lite folk som möjligt eller till och med ingen alls på gymmet när jag väl är där såhär i virustider.. Vet att många anser att man inte ska åka till gymmet alls och jag håller mig därifrån så mycket det bara går. Mitt gym är väldigt lugnt och det är i överlag rätt tomt om man är där på förmiddagen.

Såhär använder jag maskinen iallafall! =) Och så har jag gummiband och tippar ut med fötterna lite när jag pressar upp rumpan på toppen och håller kvar en stund. Bränner SÅ mycket.

Körde denna igår med. Står som på bilden och böjer mig framåt med stången hela vägen ner till golvet och sedan upp igen. Kör 10×3 på varje ben och det bränner också bra i rumpan! =)

Såhär kör jag annars höftlyften med stång: 

Och såhär kan man köra dom hemma med bara gummiband. Och lägga på en vikt också om man vill.

Älskar när man hittar övningar som verkligen tar i rumpan! Vet att många av er skriver att många övningar tar mest i framsidan av låren istället för i rumpan (som ni hellre vill) och jag är INGEN expert men mitt bästa tips (som jag själv provat mig fram till) är att ta låga vikter och göra alla övningar väldigt långsamt. Bara för att prova sig fram. Ibland har jag exempelvis märkt att det hjälper att lägga lite mer vikt på hälarna eller skjuta bak rumpan mer, spänna magen bättre osv. Det finns alltid ett ”läge” som gör att man kommer åt mer i just rumpan. Låter kanske jättekonstigt men prova! Det har fungerat jättebra för mig iallafall.

Mina allra bästa övningar för att mest komma åt rumpan är: 

– Höftlyft

– Squats med kettlebell och gummiband.

– Hip abductor (ståendes i maskinen)

– Marklyft med raka ben och fria vikter istället för stång (håller en i varje hand istället för att hålla i stången)

Hoppas ni fick lite tips! Och som sagt jag är INTE ett proffs och har egentligen ingen koll mer än att jag provar mig fram själv. Kram.

Kommentarer

 1. Emma

  Hej Gabriella,

  Vill bara skriva att jag älskar att få ta del utav dina tips! Superkul med nya övningar att pröva! Uppskattade också receptet på pizzaomeletten. Den ska vi testa här hemma! Kram =)

 2. Sarah

  Två tips i all välmening från en styrkelyftare (som nördar in sig på forskning och studier om träningen):

  – Tänk på att ha hakan fäst mot bröstet i höftlyften och håll blicken rakt fram. Att titta upp i taket ger ryggraden en felaktig kurva och överbelastar ländryggen. Det tar också bättre i gluteus att hålla hakan (och i förlängning nacke och rygg) korrekt. Testa!

  – För alla som säger att flera övningar tar mer i framsida lår än rumpa. Olika variationer av marklyft, knäböj, utfall etc är flerledsövningar och därför är det oundvikligt att det tar framsida lår. Det kan också vara att ni är svagare i dessa muskelgrupper och att det därför känns mer. För att aktivera baksida så se framförallt till att ha TEKNIK. Lär er gå djupt i knäböj till exempel. Ha rätt skor (inga chunky sneakers, ni behöver lyfta med fötterna på en stum yta. Satsa på ett par tyngdlyftarskor eller lyft barfota om ni har den stabiliteten) i de klassiska baslyften.

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss