Gabriella Joss Gabriella Joss
Dagens frågaOkategoriserade

Frågor och svar från kommentarsfältet

Härligt med sommar nu! Du som har så bra tips om allt, jag funderar på att söka in till ekonomi och redovisnings utbildningen på yh. Där av jobba med bl.a. bokföring mm. Jag tänkte fråga dig , du gör väl sånt själv inp: ditt företag? Tycker du att det är svårt att lära sig? Behöver man vara jätteduktig på matte? Är så rädd för jag vill detta så mycket men känner bara typ att jag är så dålig så kan aldrig lära mig nåt och matte är väl inte min starka sida. Å andra sidan tänker jag att man pluggar ju för att lära sig… så svårt! Många tycker typ att ska du verkligen söka in till ekonomi som inte kan matte, blir inte jöttepeppad av att höra det. Egentligen skall jag bara skota i vad andra tycker och som sagt man pluggar för att lära sig. Men skulle du säga att det är svårt?
Tack för att du alltid inspirerar till allt här inne!
Kram 🙂

Jamen visst! Och tack för så fina ord! Blir så glad! Jag skulle säga att detta är en HELT annan matte. Verkligen inte som “vanlig” matte med andra ord. Matematik var mitt värsta och sämsta ämne i skolan och jag klarade mig med ett G men det var knappt.. Detta är något helt annat och så länge man kan grunderna och lär sig hur man ex. ska räkna ut moms så kan man bokföra sedan. Det är mer logiskt tänkande än matte. Kram och tack för så fina ord igen! Lycka till med allt =)

Äter du inte vegetarisk längre? Vet inte om jag missat att du nämnt det, eller så har du helt enkelt inte gjort det 😅

Nej, vi äter fisk nu! Barnen har alltid gjort det och jag har börjat göra det igen! =) Äter dock inte kött fortfarande.

Varför vattnar du inte din gräsmatta? Den ser så ledsen ut.

Jag vet! Men man får inte vattna i Umeå nu och jag respekterar det till fullo. Har hellre en ful gräsmatta än låter bli att följa dom rekommendationerna. Ärligt talat så bryr jag mig inte så mycket om gräsmattan alls för tillfället, den får leva sitt egna liv. Kanske tar tag i den om några år när jag har mer tid 😉

Snusar du fortfarande? 

Ja, det gör jag.

Hur är relationen med F idag? 

Den är bra och vi står varandra sjukt nära. Han är den viktigaste personen i mitt liv och jag skulle typ inte klara en dag utan honom. Ringer alltid om det är något, om jag behöver hjälp med något osv. Han ställer alltid upp för mig och är bara bäst. Säger alltid till honom att jag inte skulle överleva en dag utan honom och han skrattar alltid och säger att jag nog visst hade det, haha =)

Hur lärde du känna Hassan? 😊

Hassan skulle sälja vårt hus när jag och F separerade och tänkte flytta härifrån. När vi väl hade fått ett första bud så fick jag panik och kände “vad tusen håller jag på med?”. Ringde Hassan och trodde att han skulle bli arg då han lagt ner så mycket tid på vår försäljning. Men han förstod helt och var så otroligt fin och peppande. Vi pratade ganska länge och han trodde på mig helhjärtat i att jag skulle klara av att bo där själv. När vi hade lagt på kände jag mig så säker på mitt beslut och kände också att “wow, vilken fantastisk människa han är!”. Och tänk så rätt jag hade. Vi höll kontakt efter detta och sedan när han skulle starta sitt egna så var det en självklarhet att jag skulle med på det. Tvekade inte en sekund då han verkligen är en så otroligt driven och duktig person som jag tror på till 110% i allt han tar sig an. Vi har verkligen fått ihop ett litet superteam av helt otroligt grymma människor och jag är så förbaskat stolt över Hassan och att jag får kalla alla dessa personer för mina kollegor. Jag och hans fru har också följt varandra på instagram sedan många år tillbaka. Även hon är en så otroligt fin person som jag uppskattar att jag har fått lära känna.

Även om Hassan är min vän så kan jag verkligen varmt rekommendera honom om ni ska sälja i Umeå utan att ens tänka på vår vänskap. För han är G R Y M och så sjukt proffsig. Helt klart Umeås bästa mäklare och får ni uppleva honom själva vid försäljning så kommer ni att tycka precis samma sak, jag lovar =)

Kommer du att ha någon rabattkod med Aim’n snart? 

Ja, det kommer jag! Ha koll på instagram nu inom närmsta tiden så kommer det där =) Älskar deras senaste kollektion, såå fina plagg!

Hur blir man säker på att man vill separera? 

Denna fråga får jag fortfarande hela tiden. Ärligt talat hörrni.. Det är svårt. Jag frågade själv typ alla i min krets som har gått igenom en separation. Alla sa “det vet du bara”. Jag blev så arg på det svaret minns jag, haha.. Men sedan förstod jag vad dom menade. För man vet. Även om man inte vill att det ska vara så eller vill vilja så vet man innerst inne. Man måste bara tillåta sig själv att känna. Det är inte lätt och det är inte roligt. Och ofta tror jag att man väljer att kanske inte vara 100% ärlig mot sig själv. “Det ska ju vara så”, “men vi har ju ändå varit med varandra så länge”, “vi har ju barn ihop” osv. Man lyssnar inte på sig själv utan tänker dom där tankarna kring varför man borde vilja fortsätta leva ihop istället. Finns inget enklare svar än att du faktiskt vet när det är dags. Iallafall om du vågar känna och vågar lyssna inåt även om det känns läskigt och främmande. Så ja.. När är det dags att separera? Mitt svar blir precis samma svar som jag själv fick och irriterade mig på.. “Det vet du bara”.

Kommentarer

  1. Carro

    Jag kan rekommendera Skilsmässopodden för er som går i tankar på att separera eller är mitt uppe i det. För den delen kan man också vara i en relation, de tar upp sådant också. Jag tycker de är så kloka och de har gett mig många insikter på vägen.

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss