Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Kladdkaka med banan

Okej, hörrni. Ni vet ju redan att jag inte tycker om att baka och ibland är jag typ ledsen över att jag aldrig kommer att bli en riktig bullmamma. Det känns så…mysigt (?) att få vara det. Anstränger mig för barnens skull ibland iallafall och bakar med dom och igår gjorde vi hälsosam kladdkaka med mindre hälsosam nutellagrädde. Blev såå gott! Och så hade vi färska bär på toppen.

Du behöver: 

– 200 gram smör

– 3,5 msk kakao

– Lite salt

– 1,5 (alltså en och en halv, haha) mogen banan

– Lite honung eller agavesirap

– 2 dl mandelmjöl

– 3 ägg

– Lite vaniljpulver

Gör såhär: Smält smöret i en kastrull och häll sedan i resten av ingredienserna. Rör om och smaka av om det behövs mer honung/agavesirap. Vi gjorde en kladdkaka som inte var supersöt men man kan ju styra det och göra den sötare om man har i mer honung/agavesirap. Vi hade kakan i ugnen på cirka 200 grader tills den var klar. Vispade sedan grädde och hade i en klick nutella i. Älskar verkligen nutellagrädde och sitter alltid och slickar ur skålen sen tillsammans med barnen =)

När vi smörar formen så har vi alltid kokos istället för ströbröd. Blir så mycket godare enligt mig. Förlåt för så mörka bilder men är ju mörkt större delen av dagarna nu!

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish