Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Fredagslista

Vad köpte du senast?

Massor med godis på Hemmakväll, haha. Är så taggad!

Hur lång är du?

Prick 169 men säger alltid 170 om någon frågar. Vet inte varför men har alltid gjort det och har en tvångstanke om att det är irriterande med 169 för att numret är ojämnt, haha.

Vad stod det i ditt senaste sms?

Bokade tvätt för bilen igen så stod datum och tid för den. Och så detta med Tove:

Vad gillar du mest med dig själv?

Att jag är omtänksam, driven, viljestark och målmedveten + ärlig och säger alltid vad jag känner.

Vad gillar du minst med dig själv?

Att jag har så extremt dåligt tålamod och att jag är så virrig.

Har du söndagsångest?

Nej, det har jag inte. Tycker dock ofta att söndagar kan kännas sega. Men har ingen söndagsångest.

Låt på huvudet just nu?

Är du en ringare eller smsare?

Både och! Beror på med vem, när och vilket humör jag är på.

När går du och lägger dig?

Jag älskar sena nätter. Det är något speciellt med natten tycker jag. Älskar att vara vaken sent! Har mest inspiration och energi på natten med. Som ni vet så går jag och lägger mig alldeles för sent så oftast 01-02.

Vad är det modigaste du gjort?

Flyttat från Umeå till Göteborg utan någon säkerhet där, börjat bygga hus utan att tänka mig riktigt för (bestämde mig ”bara sådär” och gick på ett möte) och skilsmässan.

När känner du dig snyggast/fulast?

Jag känner mig snyggast när jag precis har duschat och fixat håret + har underkläder. Känner mig fulast när jag har varit ute när det regnar, håret är fuktigt, sminket rinner och alla kläder känns ”kladdiga” på kroppen om ni förstår hur jag menar. Hatar den känslan.

Här hade jag precis varit ute i regnet och innan det hade jag somnat med smink på mattan i vardagsrummet (!?) medan jag pluggade. Hade tagit bilen och hämtat ett paket + köpt gotta för att sedan fortsätta med plugget. Glasögonen har jag typ alltid när jag kör bil när det är mörkt då jag som ni vet är halvblind och både närsynt, översynt, har brytningsfel och ansträngd syn. Det sjuka är att jag tycker att jag ser ganska bra ändå! Så behöver inte använda glasögon eller linser till vardags alls. Men när jag kör bil och det är kolsvart ute så ser jag seriöst ingenting, haha. 

Har du haft urinvägsinfektion någon gång?

Nej! Jag har aldrig haft det.

Hur många kuddar sover du med?

En! Och den måste vara jättemjuk. Har kuddar som är typ 10 år gamla för att dom är så platta, haha.. Har nya med men dom får barnen sova på. Jag vill att dom ska vara så platta och mjuka som möjligt.

Äter du några vitaminer/kosttillskott?

Jaaa! Probiotika, C, B och D-vitamin.

Vad läste du för språk i gymnasiet? Vilka språk kan du?

Spanska läste jag men minns ingenting, haha. Kan ju ryska med men har inte pratat det på 100 år så är nog sämst. Det var dock mitt första språk tillsammans med svenska så tror nog att jag skulle kunna bli duktig igen om jag reste dit och var tvungen att prata det hela tiden. Kan ju såklart svenska och engelska med.

När blir du ledsen? 

När jag tänker på Jolies hjärtfel. När jag känner mig ensam. När jag tänker på alla orättvisor i världen och ex. hur extremt fel det är att vissa barn får cancer eller andra sjukdomar.. När jag tänker på att min pappa är död och att jag aldrig kommer att få träffa honom igen. När jag är olyckligt kär. När någon som jag älskar är ledsen. Lista kan nog göras låååång.

Ditt favoritrum hemma? 

Jasons rum och mitt sovrum! Mest för att jag älskar väggfärgerna där inne tror jag.

Vilken är din favoritblomma?

Pioner och rosor!

Go to-mat som alltid är gott?

MAX!

Favoritfrukost? Favoritmiddag?

Älskar chiapudding men är för lat för att göra det själv oftast. Eller overnight oats. Såå gott! Om jag vaknar sent så är det gott med varma mackisar. Och till middag är tacos alltid min favvo. Eller sushi!

Hur ofta tvättar du håret?

För ofta men helst två gånger i veckan. Oftast fler eftersom att jag tränar så mycket. Hatar egentligen att tvätta håret då det tar en evighet för mig att torka det sen.. Har så tjockt hår så det är orimligt! Frissigt är det också. Hatälskar mitt hår då det är så mycket att ta hand om men det är ju också väldigt fint när det väl är fixat. Har extremt mycket självfall och friss i det om jag låter det självtorka när jag har duschat.  

Hur uppvaktar man dig?

Går typ inte! Blir ointresserad direkt någon är intresserad, haha.. Det viktigaste för mig är väl att man inte är för på samtidigt som jag får känna mig uppskattad och bekräftad typ. Men det är sådant som man kan ge mig när man väl ”har mig” om jag kan uttrycka det så.

Hur har du helst dina naglar?

Typ som jag hade på denna bild nedan! Älskar formen och färgerna. Hade dock skippat glittret idag tror jag. Just nu har jag spetsiga naglar för att dom inte går av lika lätt. Kör alltid neutrala färger och har alltid gjort. Tycker att det är absolut finast.

Har du något smeknamn? 

Gabbi =)

Om du bara fick välja att behålla en av dina sociala kanaler, vilken hade det varit? 

Bloggen helt klart! Älskar ju att skriva så vet inte vad jag hade gjort utan att få skriva ner allt som jag har i huvudet. Är typ som terapi för mig att blogga.

Har du någon dold talang? 

Vet inte om det är en talang men jag har världens ”skräddartumme” och samma sak med mina armar. Kan böja dom så att man inte ser vilken sida armbågen är på. Ser så äckligt ut!

Kan nog böja ännu mer på tummen än såhär men hittade denna bild. Måste visa hur jag kan göra med armen med. Tummen är inte lika häftigt, haha. Det kan nog många göra. 

Vad lägger du mest pengar på? 

Mat, skönhet/smink, kläder och mina barn.

Vad gör dig alltid glad? 

Mina barn! Finns inget som gör mig så lycklig. Speciellt när jag har dom hemma och vet att jag ska få krypa ner hos dom och sova. Blir helt pirrig av tanken =)

Kommentarer

 1. Anns

  Hej fina du! Kan inte du länka skorna du har på bilden när du tankar, dom är såå snygga! Vet att dom är från NAKD men hittar de ej på hemsidan 🙈 Ha en fin helg, kram!

 2. Amanda

  Men alltså snälla. KAN DU RYSKA? Min dröm ju!? Varför kan du det om jag får undra? Haha kikar in här varje dag och medan sidan laddar så kom jag på mig själv med att tänka; jahapp vad har Gabbi hittat på i helg då? Som att vi var vänner xD Känns ju oftast som det! Älskar dina listor, ha en UNDERBAR start på en ny vecka! <3

 3. Mia

  Ja tycker du är omtänksam och det är jättebra. Nu på helgen är jag uppe till 4-5 älskar det. Jag är ingen morgonmänniska. Och ännu mindre på vintern. Älskar att pyssla och fixa hemma. Jag mår bra i livet nu och är tacksam för det. Kram.

 4. Sofie

  Nu blev jag jättenyfiken 😊
  Har du ryskt påbrå eftersom du kan lite ryska ?
  Om jag fick lära mig ett språk i vuxen ålder skulle det vara ryska. Tycker det låter så häftigt .

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss