Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Fooood

Vet ju att många av er älskar att se vad jag handlar så här ser ni lite av min senaste handling. Jag försöker ju äta ”rent” (ja, jag vet att man inte äter smutsigt annars men ni förstår vad jag menar) nu och skippar gluten och socker helt + drar ner på mjölkprodukter med.

Är ju rätt tråkigt att äta såhär då jag älskar allt som innehåller socker eller har legat i frityrfett men jag vet också hur sjukt bra jag mår. Har liksom aldrig uppblåst mage, känner mig lätt i kroppen, klar i huvudet osv. Så det är sjukt värt det för mig. Boostar också med bland annat massor av ingefära och gurkmeja. Ska se till att hålla mig frisk nu i vinter hade jag tänkt. Kikade igenom Food Pharmacy igår igen och blev så inspirerad till att må bra inifrån och ut. Tove brukar alltid skratta åt mig för att jag är så påläst om allt som har med läkemedel, kosttillskott och kost att göra. Jag är typ som ett levande google när det kommer till fördelar, biverkningar osv. Kan läsa hur länge som helst, haha. Har iallafall med åren blivit en sådan nörd när det kommer till att läsa om vilka livsmedel som är bra till vad, antiinflammatorisk kost osv. Är ju en hel vetenskap och det är sjukt spännande när man väl sätter sig in i det.

Måste tipsa om denna! Och även samma med den som är gjord på blomkål. Använder det dock inte som ris utan mixar ner det i mina smoothies. Sjukt bra sätt att få i sig nyttigheter. Och ger ju ingen smak heller om man mixar i ex. mango och banan.

Jag avskyr egentligen nötter som är helt osaltade, haha.. Men det är ändå ett bra mellis när man behöver få i sig något snabbt för att få upp blodsockret. Innehåller ju zink bland annat vilket är toppen för hud/hår.

Och detta är typ mitt största ”fusk” just nu. Undviker sojaprodukter helt nu också! Och dessa är glutenfria och gjorda på ärtprotein. Så typ det bästa hel/halvfabrikatet jag har hittat som jag tycker är gott också.

Skrev ju förra veckan att jag ska köra igång och äta bra men fuskade en del i helgen med, haha.. Dock inte ens i närheten som jag gjorde innan.. Men nu jäklar ska jag ta tag i maten på riktigt och har sett till så att jag har allt jag behöver hemma för att inte falla i chokladfällan. Tror ni jag klarar en hel månad med bara nyttigheter och helt utan socker? 

Kommentarer

 1. Josefine

  Oatlys produkter är tyvärr inte glutenfria. Finns däremot andra producenter som gör gf havredryck. 🙂
  Hoppas du får en fin dag! ☀️

  1. Gabriella Joss

   Nej men havre är ju typ ”naturligt glutenfritt” (om man fokuserar på a-gliadin iaf). Men du har ju rätt i det du skriver med 🙂 men jag brukar ändå köra fiberhavregryn och havredryck ibland då jag ändå ser det som ”glutenfritt” ;p men förstår hur du menar. Kram!! <3

  2. Ninna

   Allt det där ser ut som en dröm😋. Jag är med så påläst om allt med mat, kosttillskott mm. Det var mitt största intresse under graviditeterna och amning. Då hann man läsa och tänkte att det är lika bra att lägga den tiden på att verkligen suga åt sig all information och kunskap. Klart man äter bättre men fuskar lite då och då. 😄. Älskar när du lägger upp mattips och sånt du handlar ❤️❤️

 2. Emma

  Hej Gabriella,

  Jag har ju sagt det tidigare men jag känner igen mig så mycket i dig =) Jag är också en foodie ner i märgen! Mitt blodsocker var väldigt instabilt efter mitt första barn men för mig visade det sig vara typ 1 diabetes så jag kämpar mycket med att försöka äta så ”rent” Och hälsosamt som möjligt. Får ofta inspiration från dig. Köpte t ex både broccoli- och blomkålsris idag. Tror helt klart att du klarar en månad sockerfritt, om du bara bestämt dig. Du verkar så målmedveten och envis <3

  https://loppi.se/6-nyttigare-kvallssnacks/ Tänkte tipsa dig om dessa, då jag tyckte att framför allt zucchinistavarna lät goda!

  1. Gabriella Joss

   Men ååååh vad kul att du också är det! 🙂 förstår <3 grym du är!! Hela min resa började ju i att jag trodde att jag hade diabetes <3 Tack fina du för tips och för peppen!! Kram

 3. Lo

  Kan tipsa om panerad blomkål! Det är glutenfritt (paneringen är gjord av ris) och så gott att köra i ugnen! Jag brukar ha det istället för ris/pasta/potatis till mitt protein 🙂

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss