Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Nyttiga brownies med svarta bönor

Hörrni! Nu ska ni få världens godaste recept som dödar sötsuget och som inte smakar ”nyttigt” alls. Vet att chokladen som jag valde inte är ”nyttig” men man kan ju välja sockerfri om man vill skippa sockret till 110%. ÄLSKAR dessa och kommer helt klart att göra dom igen. Tips, tips, tips!

Du behöver: 

– Ett paket svarta bönor

– 10 st färska dadlar, urkärnade

– 100 gram mörk choklad

– 2 ägg

– 5 msk kakao

– 3 msk honung eller agavesirap

– 2 tsk bakpulver

– 1 tsk vaniljpulver

– 1 1/2 msk mjölk (jag hade iKaffe från Oatly)

– 1 dl kallpressad kokosolja

– Cashewnötter att hacka i + mörk choklad att ha ovanpå

Gör såhär: Smält chokladen i en kastrull och rör ner kokosoljan och äggen. I detta rör du sedan ner resterande ingredienser förutom bönorna och dadlarna. I en annan skål mixar du ihop dadlar + bönor och sedan mixar du ihop allt tillsammans. Smeten ska vara slät. Hacka i nötter i smeten och häll ut i en form (med bakplåtspapper) som du sedan gräddar i ugnen i 20 minuter, 175grader.

Kommentarer

  1. Victoria

    Wow, det här var ju fantastiskt gott!! (och mättande…!)
    Gillar apelsinchoklad så nästa gång ska jag testa att riva ner lite apelsincest!

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss