Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Mysdag

Har en så mysig dag med Tove och har fått otroligt mycket gjort med. Senaste halvtimmen har vi sprungit lite i butiker också. Har inhandlat lite små nödvändigheter som jag kan visa er sen!

Vaknade till ett riktigt snökaos! Har snöat mer hela dagen idag också. Men det är så fint med snön också.

Älskar min vinterjacka! Den är så himla fin!

Åt pasta till lunch!

Och jag har ju så mycket städgrejer hemma men när jag fick sms idag att det går magsjuka på Jolies förskola så plockade jag på mig denna! Aldrig sett den förut men använt en köksspray från samma märke mycket tidigare som var jättebra. Och just nu behövs ju produkter som dödar bakterier och virus lite extra.

Detta väntade utanför ytterdörren idag!

Ska hem snart och fixa tvätten och sedan blir det lite gym innan ansiktsbehandling. Och ikväll ska jag rensa avloppet på övervåningen + få ordning på barnens rum med alla leksaker!

Kram på er /G

Kommentarer

 1. A

  För rent kan även göra att kroppen/immunförsvaret lär sig hantera vissa bakterier och man blir då oftare sjuk än vanligt. Sen till alla som säger att när det luktar gott är det rent. Men rent luktar inte, är bara vi människor som vill ha doft i hemmen. Mvh tidigare ”arbetsskadad” lokalvårdare 🙈 men det är underbart när det är rent och faktiskt luktar gott hemma hos en!

 2. Anne

  Problemet med att använda antibakteriella ämnen i produkter är att det kan driva fram resistenta bakterier, och sätta mänskligheten i ett mycket sämre läge. Klorin behöver man bara använda när man HAR magsjuka i hemmet, det är otroligt giftigt för allt levande och hamnar ju i våra sjöar när vi använder det.

 3. Johanna

  Måste bara kommentera gällande städmedel. Vill inte kritisera för jag själv använder tidigare massa olika medel men har på senare tid lärt mig hur skadligt dessa kemikalier är för oss människor och naturen. Är man gravid eller försöker bli gravid är det också bra att undvika kemikalier så långt det går.
  Funkar utmärk att städa med såpa och ättika tex.

   1. Johanna

    Jag lägger mig i lite – tänker att var och en får göra som man vill men det enda som finns i mitt städskåp senaste åren är Ättika, Bikarbonat, citronsyra och såpa. Även såpa till kläderna. Skulle säga att mina barn är tämligen friska, såklart nån förkylning ibland och nån enstaka magsjuka men visst dödar ovan medel bakterier minst lika bra som mördarkemikalier som kan orsaka astma och allergi och annat obehag. Sen är jag extremt doftkänslig också och kan inte vara i samma rum som någon med stark parfym, eller ha produkter i hennes med mycket doft. Vande mig av med doft vid första graviditeten och nu reagerar kroppen på minsta lilla. Så ja, alla gör såklart som man vill men tänker att om man vill leva lite mer miljövänligt behöver man inte vara orolig att inte få bort bakterier för det får man även med ovan nämnda alternativ 🤗

    1. Gabriella Joss

     Förstår helt! Jag är tvärtom och gillar när det luktar så gott som möjligt 🙈❤️ men alla är vi olika! Varierar lite bland städprodukter då jag tycker det är kul med variation! Tack för alla tips! Kram

   2. Ninna

    Ättika hämmar ju bakterietillväxt men dödar inte redan befintliga bakterier så som jag uppfattar det😄. Kemikalier är livsfarliga och det är svårt att undvika, tyvärr. Finns mkt info kring graviditet och hur det påverkar foster/bebis. Ångmopp med ånrengöring är effektivt men vet inte hur det funkar på alla bakterier o virus? Jag brukar köra en runda med alkohol i sprayflaska, och torka rent med en torr trasa för att ta död på allt. Det finns rengöringar som är kemikaliefria men även där vet jag inte än hur effektiva de är mot bakterier och virus❤️

   3. M

    Använder såpa till ALLT. Sköljmedel slutade jag med för flera år sedan, det behövs inte. Vid magsjuka kompletterar jag med ytdesinfektion, funkar super (:

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss