Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Att bli sponsrad med ett par nya bröst

Det känns som att det är en rätt så aktuell fråga i bloggvärlden just nu. Många så kallade influensers blir sponsrade med ett par nya tuttar, får dela ut en rabattkod och lägger upp före/efterbilder. Jag får seriöst ont i magen av detta. Var är världen på väg?

Jag har faktiskt haft en önskan själv om att lägga mig under kniven. Mina bröst har förändrats mycket och innan jag blev gravid med Jason så hade jag faktiskt ”perfekta” bröst om det nu finns något som heter så. Graviditet och amning gör sitt och jag kan helt ärligt säga att jag inte är lika nöjd med mina bröst idag. Så är det. Jag tycker att dom är lite fulare, dom är ojämna och hänger lite lätt. Det är sanningen. Om jag trivs sämre med brösten idag än vad jag gjorde för fyra år sedan? JA! Är det fel av mig? Nej.. Jag tycker inte det. Att gå igenom en graviditet är sjukt stort.. Kroppen förändras ENORMT under nio månader och man ska på något vis hinna lära känna sin nya kropp på så kort tid. Sedan förändras den ännu mer efter förlossningen och då ska man återigen lära känna sitt nya skal och sitt nya yttre. Det är tufft många gånger. Tufft att inte känna igen sig själv eller delar på sig själv. Det är helt okej! Känns som att det ligger en sådan enorm skam i att vi mammor inte trivs i våra kroppar. Man ska vara stolt och sträcka på sig. Man ska inte gnälla utan vara tacksam för att man har fått det finaste i livet. Och ja, klart man är tacksam. Men man måste också få ta sin tid till att känna acceptans och kärlek till sin ”nya” kropp. Kroppen och utseendet är inte allt här i världen. Man SKA vara stolt över sig själv och älska sin kropp. Men sedan är det ibland lättare sagt än gjort. Och man ska inte skämmas för det.

Jag ska vara helt ärlig med er. Mellan mina graviditeter bollade jag tankar med en klinik i Stockholm gällande att fixa brösten. Jag hade panik över att dom inte var som tidigare. Mådde så jäkla dåligt över det stundvis. Detta skulle då vara ett samarbete.. Plötsligt slog det mig bara att ”vad fan håller jag på med?!”.. Vem är jag? Vad gör jag? Jag blev så arg på mig själv att jag som faktiskt påverkar så många människor ens övervägde att göra detta.. Jag hade ju också kunnat betala själv och gjort det i smyg men deras förfrågan till mig kom så lägligt mitt i min egna relation till mina bröst.

Hur känner jag idag då? Jag skulle aldrig, aldrig, aldrig göra en sponsrad tuttförstoring eller ett bröstlyft. Jag skulle aldrig vilja pusha någon annan till att ta ett beslut som innebar operation. Någon kanske har funderat på det länge och plötsligt bestämmer sig för att köra. Jag kanske skulle vara den avgörande pusselbiten till att personen i fråga faktiskt tog steget. Det känns så ytligt och så fel. Och jag vet ju själv hur sjukt lättpåverkade många är. Jag hör ju själv till den kategorin i många avseenden.

Och vill jag operera mina bröst och betala själv då? NEJ! Jag tänker jobba med mig själv och lära mig att älska och acceptera. Jag har ammat min son i 23 månader och har inga planer på att sluta amma min dotter inom det närmsta heller. Min kropp är så jäkla grym! Den har burit och fött två barn och förhoppningsvis blir det ännu fler. Jag är vacker precis som jag är och det kommer jag att tjata hål i mitt egna huvud om. Jag kommer nog aldrig lägga mig under kniven. Men ja.. Jag är ödmjuk i frågan. Man ska aldrig säga aldrig. Men såhär känns det nu iallafall. Jag skrev faktiskt om varför jag inte vill operera mina bröst längre HÄR. Läs gärna det inlägget! Någon sponsrad operation kommer jag dock aldrig att genomgå. Jag kommer aldrig att kunna känna att det är okej att påverka andra till att förändra sitt utseende på något sätt där det kommer in nålar, knivar eller konstgjorda material som ska in i kroppen.

Kommentarer

  1. Jennifer

    Wooow, trodde aldrig du skulle fundera på det! Enligt mig har du de perfekta brösten! I alla fall det man sett haha (försöker inte vara creepy haha). De ser verkligen så himla fina ut. Själv går man runt med knappt en a-kupa. Tycker du ska vara nöjd ändå. ❤️❤️❤️

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Haha men gulle du!! TACK 😀 ja, dom är fortfarande okej men absolut inte som innan! Har svårt att acceptera det men lär mig mer och mer <3 kram

  2. Gabriella

    Heja du! Jag har en son på 2 år och är gravid med mitt andra. Min kropp, och framför allt mina bröst, förändrades en del efter första barnet. Men jag har insett att det inte riktigt handlade till 100% om missnöje med min nya kropp utan att jag behövde lära känna den för att kunna acceptera och kanske till och med gilla den. Dessutom så känner jag mig ganska säker på att om jag skulle korrigera något med min kropp så är det inte så säkert att jag skulle bli mycket snällare mot mig själv för det. Jag skulle antagligen hitta nya ”felaktigheter” att kritisera. Så jag är helt med dig. Kan man så är det guldvärt om man kan sluta fred med sin kropp. Det kommer iaf vara mitt mål. Kärlek till dig! 🙂

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det är ju så!! SÅ bra skrivet 🙂 <3 man måste försöka lära känna sitt nya jag istället för att sträva mot det gamla som var innan. Kroppen förändras ju med åren och med allt den går igenom och det är fint <3 kram kram

  3. Bella

    Så bra skrivet! Har du hört talas om brestimplantillness? Följer en sådan grupp på instagram och det är inga roliga historier tjejerna berättar. De berättar om hur sjuka de blivit efter operationen och efter att de tagit bort implantaten blivit så mycket bättre. Jag har också fått barn och ammat. Brösten blev snygga igen efter ett tag när jag gick upp lite i vikt. Rasade så i vikt när jag ammade.

    1. Gabriella Joss
      gabriellajoss

      Ja, det har jag läst om 🙁 så hemskt och läskigt.. åh, samma här! Man rasar verkligen snabbt av amningen.. KRAM <3

  4. Mia

    Jättebra inlägg! Ju fler vi är som älskar våra kroppar (eller i alla fall accepterar) som de är, desto färre kvinnor och tjejer kommet känna sig pressade att förändra sina kroppar under kniven. Vi gör detta för oss själva, och för våra döttrar! Ingen ska behöva känna sig tvingad att betala en person för att skära upp kroppen och förändra den för att passa in i något skevt och tillfälligt ideal. Det är helt galet. Vi är vackra och starka och sexiga som vi är!

  5. Angelika

    Sånt underbart inlägg 👍😊 är mitt i processen att lära mig att älska mig för den jag är. Så detta inlägg kom väldigt passande 😊

  6. M

    Superbra att du tar upp detta! Jag har själv fött tre barn mellan 20-25 och är nu oplanerat gravid med en liten fyra tidigt som ingen vet om. Är över 30 nu. Min kropp kommer förändras enormt mycket mer nu än tidigare, det förstår jag. Jag har varit nöjd efter efter tre barn, men kommer vara nöjd efter detta med. Ja, kroppen förändras. Men det är ju dealen man gör i och med att man blir gravid? Nej man behöver inte älska varje del av den, det har jag inte gjort efter mina grav. Men man måste acceptera att vissa saker förändras med tiden. Oavsett vad man fixar så kommer kroppen ändå till slutstationen en dag. Och den kommer inte se 20 år gammal ut. Det är en del av livet känner jag! 😊

  7. Emma

    Känner verkligen igen dig i dina tankar! Jag jag också 2 barn, yngsta är 8 månader. Och jaa vad ska man säga, jag kommer inte ens ihåg hur mina bröst såg ut innan jag fick barn! Dom har verkligen förändrats, nu är det snarare som två tomma taxöron som sitter där 🙈 Man får påminna sig om att man har fått det finaste i livet! Känns som att dom blir mer förändrade när man ammar också, eller är jag helt ute ock cyklar? Tycker i alla fall det är bra att du tar avstånd från att göra sånna samarbeten 🙌🏻 Hade jag haft råd så skulle jag nog också fundera lite faktiskt! Men samtidigt är man ju så jäkla rädd att något ska gå fel, är ju ett stort ingrepp! Det känns inte värt det! Kram!

  8. Annika

    Så jäkla bra och ärligt skrivet om ett viktigt ämne. Känns så upplyftande att någon faktiskt tänker till😊
    All credd till dig💖💖kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish