Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tankar just nu:

– Jag har inte ångrat en sekund att jag startade eget bolag. Igår gick jag igenom hur mycket jag har fakturerat för sedan i mars när jag kom igång och blev genuint chockad. Är så otroligt stolt över mig själv och hur långt jag har kommit, hur mycket jag har lärt mig och hur mycket disciplin jag har som alltid levererar i tid, ordnar allt själv med fakturor, bokföring osv. Ibland måste man verkligen få klappa sig själv på axeln och igår var verkligen en sådan dag för mig. Hösten för mig är redan nu fullspäckad med jobb och jag tycker att det känns så himla roligt.

– Jason trivs inte riktigt på sin avdelning på förskolan.. Han fick ju byta avdelning efter sommaren och vi har märkt ganska direkt att han saknar sin gamla avdelning, alla vänner där osv.. Vi misstänkte att det skulle bli såhär då han var jättetight med flera på sin förra avdelning men vi gav det en chans och lite tid! Men ja, nu är det dags att göra något åt det.. Så nu har vi tagit upp dialogen med pedagogerna kring att han ska få byta tillbaka. När vi frågade honom om han saknade sin gamla avdelning och skulle vilja prova att komma tillbaka dit så sken han upp som en stor sol och började prata om alla sina vänner där. Vi har verkligen givit det en ärlig chans nu sedan augusti men för mig är det oerhört viktigt att han trivs bra och mår bra. Annars känns det ju såklart inte bra att lämna honom där heller.. Så vi får väl se hur det går!

– Hur mycket jag än älskar sommaren mest av allt så kan jag inte låta bli att tycka att hösten är SÅ mysig. Tänder massor med ljus varje kväll nu, har Idol i bakgrunden och datorn i knät med jobb. Tycker det är så mysigt med mörkret ute också. Sedan är det SJUKT läskigt att vara ensam hemma på nedervåningen, haha! Vi har ju så mycket fönster så det känns som att alla ser mig utifrån men att jag inte ser någon. Men på övervåningen går det bra =)

– Jag har fastnat totalt för alla låtar från 50 shades of grey! Blir så lugn av den musiken och har alltid på den när jag städar hemma (vilket jag gör typ sex gånger om dagen, haha). F skrattar ihjäl sig åt mig och säger att det är “lugn porrmusik”.

– Tre saker om mig: 

 • När jag köper lyxshake på MAX så tycker jag att grädden är det absolut godaste. Så jag ber alltid om en lyxshake med mindre lyxshake och mer grädde. Sååå gott!
 • Jag är så sugen på att tatuera mig mellan tuttarna. Eller ja, inte mellan men lite under om ni förstår hur jag menar? Samtidigt så är det så INTE min stil. Men får ändå den tanken i huvudet typ en gång i veckan och har fått i typ ett halvår? Så skumt. Vi får väl se om det sker någon dag. Jag har ju en tendens att vara rätt spontan, haha. Samtidigt så ångrar jag typ alla mina tatueringar som jag redan har? Väldigt skumma och motsägelsefulla tankar som ni hör..
 • Jag tror att allt i livet händer av en anledning och att alla människor man möter, allt man gör och allt som över huvud taget sker i ens liv har ett syfte. Och även om livet känns sjukt tufft vissa stunder så leder det ofta in på rätt spår sedan vilket gör att man faktiskt kan se tillbaka och förstå varför man var tvungen att gå igenom det jobbiga som man gjorde.

– Vad har ni för vinterskor till era kids? Jag har börjat kika runt redan nu då det blir snabbt kallare här uppe i Umeå. Man kan aldrig vara nog förberedd! 😉 Tänkte försöka beställa hem nu så fort som möjligt så ni får mer än gärna dela med er i kommentarsfältet om praktiska skor som är jättevarma. Vore så uppskattat!

– Fick frågan om vilka som är mina bästa nyttiga snacks och jag har faktiskt skrivit en lista på det! Ni hittar listan HÄR. Jag är dock allt annat än nyttig just nu och trycker i mig massor med choklad varje dag. Känner att jag behöver det just nu, blir typ genuint lycklig av det. Hur sjukt egentligen!? Sa det till min vän igår, att jag typ blir pirrig i magen när jag äter choklad, haha! Blir alltid glad av det när jag känner mig nere.

Tre bilder från igår när jag spelade in ett samarbete och Jolie lekte med sina glassar.

Kommentarer

 1. Veronica

  Har kört på koumas vinterskor på barnen, testade ett par viking stövlar förra året men upplever att när det är en stövel som ska tåla vatten så kyler den även. Mina barn har alltid kalla fötter precis som jag.
  Men iår hittade jag ett par på ellos från reima som lockade mej så ska testa dom på 5åringen å hoppas hon kan hålla sej varm om fötterna. Bor i Vilhelmina.
  Mellandotter får nog ha kouma igen om dom vi har passar. Så svårt att hitta bra skor som håller dom små fötterna varma.

 2. Nathalie Gustafsson

  Helt ärligt, jag blir faktiskt provocerad över att du tror att allt händer av en anledning. Jag ska förklara varför.
  Min mamma klarade sig ur ett alkoholmissbruk när jag var 10år gammal. Hon kämpade med mig & mina 2 syskon ensamstående. Hon var fantastiskt på alla sätt och världens snällaste. Hennes sista år bodde bara jag hemma och vi hade en helt otrolig relation hon och jag. Det var vi två mot världen. Vi pratade om allt, gjorde allting tillsammans och var som helan & halvan. Hon hjälpte mig genom så många saker och var världens bästa mamma. När jag var 20år fick hon plötsligt cancer. Bukspottkörtelcancer som var spridd till lever, vilket är obotligt. Från beskedet till att hon tog sina sista andetag i min famn var 5 veckor. På 5 ynka veckor försvann allting, mitt hem, min största trygghet i livet och min förebild. Hon som skulle bli mormor till mina barn. Hon jag alltid skulle älska mest och alltid respekterade till 100%. Hon fick vara med om att få ett barnbarn, hon älskade det. Min brorson var hennes stolthet. Hon tillbringade alla sina lediga dagar tillsammans med honom och älskade honom så innerligt. Nu 4 år senare, finns det 2 barnbarn till, men som hon aldrig hann träffa och brorsonen kommer aldrig att minnas henne då han var för liten när hon dog.
  Hur kan allt detta ha skett av en anledning? Vad hade det för syfte? Har det lett in på rött spår?
  Nej, jag gråter fortfarande hejdlöst av saknad. Jag har ett stort hål i hjärtat som aldrig någonsin kommer fyllas igen. Mina barn kommer aldrig ha en mormor, mina syskonbarn aldrig få ha en farmor.
  Tror du på fullaste allvar att Jolie fick hjärtfel av en anledning?
  Förlåt, jag tycker det är så himla naivt.

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Åh, förstår helt.. Fruktansvärt att läsa 🙁 gör ont i mig <3 jag respekterar absolut det du känner men alla måste ju få tänka och känna olika. För mig har det varit en räddning i bland annat min pappas bortgång att tänka att allt händer av en anledning. För min egen del är det lättare att tänka och känna så. Förstår helt att du tycker att det är naivt men jag känner annorlunda. Sedan är ju vissa saker som händer helt oförklarliga och orättvisa med. Så det finns ju en del undantag även enligt mig. Stor kram <3

 3. Emma

  Förra vintern köpte vi FXR junior Svalbard skor åt dottern! Det är en lättviktsstövel med en löstagbar fodrad inner”sko” i! Ska klara ner till -30! Vi var helnöjda, så det blir samma skor iår! Bästa tycker jag är att dom är så sjukt lätta, hatar tunga, klumpiga skor 😛 Och med en löstagbar innersko, går det lätt att ta ur och torka om de av nån anledning skulle bli blöta! Vi köpte våra i Lycksele på Auto-blå, men de går även att beställa får nätet, antingen från Fxr-shoppen eller nån annan hemsida! För att veta exakt innermått, ringde jag faktiskt till Fxr-shoppen och frågade 🙂 Förhoppningvis tog de åt sig av feedbacken, så att innermåttet står på hemsidan! 🤞🏻

 4. Amanda

  Förra året hade vi kavat på Astrid och det blir samma iår, älskade hur varma dem var och hur lätt hon gick i dem trots att hon var så liten då, tycker vinterkängor annars blir så klumpiga men kavat rekommenderar jag

 5. Kristin

  Bisgaard vinterkängor med 100% foder i ull har jag köpt till min som kommer vara 1,5 år i vinter. De är gjorda av läder med ett vattentätt lager innanför lädret så de håller tätt.

 6. E

  När mina kids va små hade de nästan uteslutande Viking goretex kängor. De höll alltid måttet de frös aldrig i dem eller blev blöta. 🙂

 7. Sara

  Kavat yxhult och kavat voxna! Dom är så bra. Yxhult hade min lilla son förra vintern och de var så varma och lätta att gå i samtidigt som de var rejäla och stadiga för lilla ettåringen! Så uxhult åt Jolie och Voxna åt Jason skulle jag säga 🙂 kram fina du!

 8. Louise

  Jag tycker det är viktigt med lite blandning, så jag har köpt ett par tjocka gympaskorsliknande skor (lite mer känga) från Superfit och ett par allvädersstövlar för mer kyliga regnväder. 🙂 Sen blir det vinterstövlar när det blir ännu kallare.
  Kram

 9. Olivia

  Får man fråga om era känslor inför varandra just nu är ömsesidiga eller är det ”bara” du som känner dig osäker på er relation? Hur som helst så kommer allt lösa sig, det gör det alltid! Allting jobbigt som händer har alltid något gott med sig. Jag vet hur det känns att vara i din situation, att älska någon men kanske behöva mer än så… det kommer blir bra hur det än blir <3 massa styrkekramar till dig!!

 10. Therese

  Vi kör på Kavat åt barnen. Alltid gjort! Men vi bor i Sthlm och det är inte lika kallt här nere. När vi är uppe hos min svärmor i Sollefteå på vintern blir det ullsockorna på också.
  Kavat Frånö till 3-åringen och Kavat Yxhult till 2-åringen blir det i år. Tycker dessutom de är överlägset snyggast om man får säga så 🙈😂
  Tack för en fin blogg! Hoppas ni får en mysig helg, med massa kärlek och choklad såklart!! Ingen helg utan choklad ❤️

  1. Gabriella Joss
   gabriellajoss

   Haha ja, det är lite kallare här uppe 😀 hade yxhult till Jason förra året, så bra är dom och väldig fina med! 🙂 KRAM fina du och tack 😉 blev mycket choklad! Hoppas det blev det för dig med :)<3<3

 11. Jenny

  Har kört Kavat Yxhult till min tvååring 🙂 Tycker dom är helt fantastiska! Sitter bra även på små pyttefötter utan att liksom bli för klumpiga och hon har alltid varit torr och varm! Tycker att många andra vinterskor i små storlekar (hon har haft ett par i 21 och nu ett par i 23) liksom verkar har alldeles för höga skaft så att det blir klumpigt att gå i! Men Yxhulten är super!! Är ju såna ”kalasdagar” på Åhléns nu så om du beställer/köper därifrån är det 25% rabatt så då blir det riktigt bra pris 🙂

 12. Bea

  Jag skulle säga kouma skor. Toppen till barn. Lätt och ta av och på också. Har haft dessa till min dotter förra vintern i Umeå. Hon kommer även ha dessa i år.

 13. Malin

  Kan verkligen rekommendera Kuoma som vinterskor. Vi kör endast det till bägge våra barn. Dom har aldrig behövt sockor ens, utan håller sig lagom varm. Och impregnerar man efter konstens alla regler, så håller dom sig torr oxå 🙂

  Jag önskar dig en fin helg 💐

 14. Linn

  Vi kör med höst och vinterskor från antingen Kavat, Viking eller Superfit, i år har vi Superfit culusuk till båda barnen. Lätta på foten men håller foten varm och torr.

×

Om Gabriella Joss

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss