Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Kladdkaka med dadlar och morötter

Gjorde denna goda favorit som jag gjort flera gånger förr och den gick hem hos både mig, kidsen och grannbarnen. Tummar upp! Älskar att lura i barnen nyttiga saker som dom tror är godis, haha.

Du behöver: 

Mörk choklad (en kaka – vi använde en mörk choklad som var 78%)

1 riven morot (riv den väldigt fint)

13-15 stycken färska dadlar

3 dl cashewnötter

2 ägg

Vaniljsocker

Lite salt

1/2 dl kokosolja

3/4 dl riven kokos

Gör såhär: Smält den mörka chokladen. Finhacka nötterna. Kärna ur dadlarna och mosa dom till en “smet”. Blanda i resten av ingredienserna och rör om ordentligt. Smöra en form med kokosolja och pudra med kakao. Häll i smeten och grädda i ugnen i 175 grader i cirka 15 minuter. Servera med vaniljkvarg, glass eller grädde.

LIKNANDE RECEPT: 

Recept på nyttig kladdkaka

Recept på nyttig varm choklad

Recept på nyttiga chokladmuffins

Recept på nyttiga chokladbollar

Kommentarer

  1. Jannie

    Nyttig skulle jag nog inte påstå. Kanske bättre än vanligt kladdkaka, men många av ingredienserna har väldigt högt energiinnehåll (choklad, dadlar, cashewnötter, kokosolja, kokos). Så energimängden är nog samma som för vilken kladdkaka som helst, dvs inget man kan trycka i sig mer än vanligt av.

    1. ME

      Nyttighet har inget mer energiinnehållet att göra, utan näringsinnehållet. Blir lite äpplen och päron att jämföra så. Kalorier i sig är inte onyttigt liksom.

    1. amanda

      Dadlar är faktiskt väldigt nyttiga. Innehåller mycket näringsämnen som kroppen behöver 🙂 Så jämför man det med vitt socker är det ju toppen eftersom att vitt socker inte innehåller något nyttigt i sig.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish